Pirine tortilije s čičeriko
Prejšnji teden sem objavila super recept za pirine tortilje. Seveda pa sem ob tem dobila en kup vprašanj, kaj naložim v njih? Odgovorov na to vprašanje pa je toliko, kot je kuharjev. 😉 No skoraj toliko jih je. Je pa dejstvo, da vsak tortilje naloži z drugačnimi stvarmi. Najbolj standardne so seveda s piščancem, koruzo, fižolom in zeljem. Odlično se obnesejo tudi “pospravi hladilnik” tortilje. (V kolikor nimate veliko izkušenj s kuho, “pospravi hladilnik” pomeni, da tortilje obložimo s tistim, kar imamo v hladilniku)
Prav tako lahko tortilje tudi jemo na več načinov. Jaz recimo za goste dostikrat pripravim mini tortilje in razno razne nadeve in omake, ki si jih potem vsak sam nadeva v tortiljo. V kolikor jih delam za družinsko kosilo pa jih obvezno popečem v pečici, saj dodam tudi sir. In v primeru, da jih pripravim v pečici zraven postrežem skledo solate in ne omak za pomakanje. V primeru, ko pa si gosti sami delajo svoje tortilje pa so omake obvezna zadeva, saj so takšne tortilje nekoliko bolj suhe.
Sem se pa odločila, da vam bom danes vseeno izdala recept za moje slavne pirine tortilje s čičeriko, ki premamijo še najbolj zagrizene mesojedce. V kolikor imate doma, kakšnega takšnega gospoda, ki mu kosila brez mesa ne dišijo, ga s temle sigurno prepričate.
Za tortilje s čičeriko potrebujemo:
- kuhana čičerika
- rdeča paprika
- korenček
- bučke
- špinača
- šampinjoni
- pelati
- čebula
- česen
- sol, poper, kurkuma
- peteršilj
- sir
Tortilje s čičeriko – kako jih pripravimo
- V ponvi segrejemo olivno olje in prepražimo čebulo, da postekleni.
- Nato dodamo narezan korenček in papriko in vse skupaj še nekoliko prepražimo.
- Dodamo čičeriko in pelate (lahko tudi svež paradižnik) in pražimo 5 minut, da se paprika in korenček nekoliko zmehčata.
- Dodamo še bučke in šampinjone, narezane na koščke, pokrijemo in pražimo še 5 minut.
- Dodamo česen da zadiši in še nekoliko zalijemo. Zalijemo lahko z vodo, paradižnikovim sokom ali pa z vodo, v kateri se je kuhala čičerika.
- Jed odstavimo, posolimo, popopramo, dodamo kurkumo in posujemo s sesekljanim peteršiljem. Ponev pokrijemo in jed pustimo počivati 5 minut, da se okusi med samo dobro premešajo.
- Nato vzamemo domačo pirino tortiljo in jo napolnimo z našo jedjo. Dodamo še pest špinače in nekaj sira. Tortilje zavijemo in damo v pekač, ter potresemo s sirom.
- Pečemo v pečici na 200 °C približno 20 minut, ali toliko, da se sir stopi.
Za kar najboljše tortilje s čičeriko vam priporočam, da tortilje spečete po temle receptu tukaj.
Sledite mi lahko tudi na Facebooku in Instagramu