Ovsena kaša s sadjem – hiter in okusen zajtrk

Ovsena kaša je zagotovo moja najljubša jed za zajtrk. Pravzaprav si brez ovsene kaše sploh ne znam predstavljati začetka dneva. Jem jo že dolgo, vse od tedaj, ko sem se odločila iz prehrane nekoliko izločiti gluten,saj sem opazila, da se po zaužitem glutenu ne počutim ravno najbolje, zato se izogibam kruhu.

Idealna je tudi za otroke, moja dva jo naravnost obožujeta, predvsem za kakšno hitro večerjo, meni pa je všeč, saj jo lahko, pripravljeno v steklenem kozarcu, nesem kamor koli želim. Tudi na Slavnik je že romala z mano, kjer sem jo pojedla namesto kosila. Kar pa je najboljše, vsakokrat jo lahko pripravimo nekoliko drugače. Različno sadje, semena in različne vrste mleka nam nudijo širok nabor različnih okusov ovsene kaše.

Ovsena kaša je tudi nadvse zdrava, saj nam pomaga pri urejeni prebavi. Napisala sicer sem, da je tudi brez glutena, kar je seveda res, a morejo tisti, ki imajo celiakijo, vseeno paziti, da kupijo ovsene kosmiče brez glutena. Oves sicer sam po sebi nima glutena, a ga pogosto predelujejo v obratih, kjer predelujejo pšenico, zato je lahko kontaminiran. Mene sledi pšenice ne motijo, saj nisem intolerantna na gluten, le izogibam se ga.

Recept za ovseno kašo s sadjem

Potrebujemo:

  • ovsene kosmiče
  • mleko (sama uporabljam ovseno)
  • sadje 
  • oreščke
  • chia semena

Postopek:

  1. Priprava ovsene kaše je nadvse preprosta. V skledo odmerimo kosmiče, za eno osebo jih je dovolj 4 jušne žlice.
  2. Dodamo rastlinsko mleko, lahko tudi navadno kravje, in zavremo. Ko kaša zavre kuhamo približno 2 minutki, toliko, da se kosmiči zmehčajo.
  3. Nato dodamo chia semena in počakamo, da se nekoliko napihnejo. Jaz ponavadi počakam okoli pol ure, da se kaša tudi lepo ohladi.
  4. Vmes lahko dodamo še mleka, če smo ga dali premalo. 
  5. Nato kaši dodamo sadje. Sama najraje dodam banane, jabolka, maline ali borovnice. Odvisno od trenutnega razpoloženja in tega, kar imam doma. Včasih dodam oreščke, včasih pa pojem tudi brez vsega.

Ovsena kaša s sadjem

Ovsena kaša s sadjem

Ovsena kaša s sadjem

 

Pa dober tek vakašam želim!

Sledite mi lahko tudi na Facebooku in Instagramu

Z ljubeznijo,
signature

Kaj si misliš o tem?

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Ni še komentarjev. Bodi prvi/a in zapiši svojo misel.

Prejšnji
S kolesi iz Strunjana v Portorož
Ovsena kaša s sadjem – hiter in okusen zajtrk