S kolesi iz Strunjana v Portorož

Glavna atrakcija na slovenski obali je sigurno Portorož. Na žalost, pa ga na Obali ne maramo preveč, saj je nabit s turisti in čisto preveč monden. Predvsem pa razočara z nabitimi cenami parkirišč. Zato vam danes predlagam, da se v Portoroža odpravite s kolesi, izhodiščna točka pa naj bo Strunjan.

Strunjanski klif

Zapeljite se do Strunjana in tam pustite avto. Najprej se podajte na sprehod ob morju in si oglejte mogočne klife v Strunjanskem naravnem rezervatu. Otrokom bo zanimivo plezati po skalah, brskati za školjkami in polžki po plaži, vi pa se boste naužili morskega zraka in sončka. Ob obali se lahko sprehodite vse do Belega križ, če vam to odgovarja, kot sem opisala tukaj. Vmes pa lahko otrokom obrazložite glavne zanimivosti slovenske obale.

Najznačilnejši del Krajinskega parka Strunjan je do 80 metrov visok Strunjanski klif, ki je skupaj s poraščenim robom in 200-metrskim pasom morja pod njim razglašen za naravni rezervat.  Več…

 

Nabiranje školjk in polžev
Strunjan
Mogočne previsna stena
Strunjan
Plezanje po klifu
Strunjan
Strunjan
Strunjan
Strunjan
Strunjan
Razgled proti Piranu

Soline

Predlagam, da si nato nekoliko spočijte v kavarnici na plaži, medtem, ko otroke pošljete na bližnja igrala. Privoščite si sendvič iz nahrbtnika in si na hitro oglejte še ostanke solin, ki jih lahko vidite levo od plaže.

Strunjan
Ostanki solin

Strunjanske soline so nastale skozi preoblikovanje plitvine Strunjanskega zaliva z izgradnjo nasipov, kanalov in plitvih bazenov. Predstavljajo edinstven krajinski element med morjem in kopnim, med zrakom in zemljo.  Več …

 

Nato pa se peš ali s kolesi odpravite v Portorož po Paranzani. Paranzana je urejena kolesarska proga, ki nas, po poti stare železniške proge, vodi vse od Porečem pa vse do Trsta. Pot vas bo vodila skozi tunel, kar bo sigurno navdušilo otroke. V Portorožu pridete iz tunela nad Avditorijem in se odpravite do plaže, kjer preživite svoj dan.

 

Sledite mi lahko tudi na Facebooku in Instagramu

 

Preveri še ostale poti na Obali!

Z ljubeznijo,
signature

Kaj si misliš o tem?

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Ni še komentarjev. Bodi prvi/a in zapiši svojo misel.

Prejšnji
Po obalni Toskani do Mesečevega zaliva
S kolesi iz Strunjana v Portorož