Otroški koledar, ki ga otroci sami izdelajo

Fanta imata vsako leto v sobi svoj koledar. Tradicija se je začela, ko sta prvo leto dobila svoj otroški koledar, na katerem so bila muce, ki sta jih oboževala. In od takrat naprej jima vsako leto kupimo koledar. Nekaj časa smo to delali zaradi tradicije, letos pa sta že sama začela spremljati datume in se zanimati kateri dan v tednu je. Jih pa tudi midva z možem dosti usmerjava v to, saj želiva, da se ob dnevih, ko imata obveznosti, sama spomnita kako in kaj. Ob četrtkih imata namreč v vrtcu knjižnico, zato je potrebno s sabo v vrtec vzeti knjige in ob ponedeljkih opremo za plezanje. Prav tako mi je pomembno, da do šole osvojita to veščino, saj nebi rada vsak večer stala za njima in jih preverjala. Sama sem bila hitro samostojna in to želim prenesti tudi na otroke. 

To vse skupaj je tudi botrovalo, da sta si otroka letos sama izdelala svoj koledar oziroma, sta vsaj nekoliko pomagala pri izdelavi le tega. Saj veste, tisto, kar sami naredimo je sigurno dosti boljše, kot tisto kar kupimo. 😉

Za otroški koledar potrebujemo:

 

Koledarja se lotite zelo preprosto. Najprej “dolpotegnite” predlogo in  natisnite koledar. V kolikor želite trši koledar ga natisnite na malo debelejši papir (nad 100g, vendar predhodno preverite največjo dovoljeno gramaturo, ki jo podpira vaš tiskalnik). Druga opcija pa je, da ga natisnete na navadni papir in zadaj dodate karton, kot sem to naredila sama.

Otroški koledar pobarvanka

Nato sprintan koledar damo v “obdelavo” otrokom. Naša dva sta se lotila zelo zagnano in sta pobarvala kar vse liste naenkrat. Seveda pa lahko otrokom damo za pobarvat vsak mesec sproti. Kot vam pač odgovarja.

Otroški koledar pobarvanka

Nato koledar zgoraj preluknjamo z luknjačem in ga zvežemo z vrvico, lahko pa ga odnesete v bližnjo kopirnico in povprašate, če imajo vezavo za koledarje. Vezava ni ravno poceni, zato priporočam “homemade” izdelavo z vrvico, sploh če boste izdelale več koledarjev.

Otroški koledar pobarvanka

Otroka sta nad koledarjem navdušena, sploh zato, ker sta ga sama pobarvala. Seveda ne gre zanemarit dejstva, da imata vsak svojega, saj se nekako nista mogla dogovorit, kateri bo pobarval kateri mesec 😉

V kolikor pa imate večje risarske navdušence doma, pa si lahko “poberete” tudi popolnoma prazen koledar, na katerega lahko otroci popolnoma sami narišejo svoje najljubše risbice. Predloga je tukaj.

Tako, veselo na delo, božični prazniki se bližajo!

Z ljubeznijo,
signature

Kaj si misliš o tem?

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Ni še komentarjev. Bodi prvi/a in zapiši svojo misel.

Prejšnji
Mini eko smrekica iz papirja
Otroški koledar, ki ga otroci sami izdelajo