Adventni venček za otroke DIY

Adventni venček za adventni čas

Čas pred božičem imenujemo tudi adventni čas in zato imamo ravno še nekaj časa, da otroke zaposlimo z izdelovanjem adventnega venčka. Ja vem, da je prva adventna nedelja že zdavnaj mimo, ampak adventni venčki nismo samo za na mizo. Z njimi lahko prav tako okrasimo domove, vrata, okna, … Poleg tega midva otrok ne vzgajava v verskem duhu, zato nam je adventni venček bolj za okras na vratih, kot pa čas odštevanja do božiča.

Adventni venček izvira iz Nemčije, kjer ga je leta 1839, za otroke v neki nemški sirotišnici naredil duhovnik. Otroke je želel z adventnim venčkom razveseliti, jim dati novo upanje in veselje. Ravno to, pa sem tudi sama želela pripravita mojima dvema škratoma, saj so zimski dnevi čisto predolgi brez ustvarjanja. Pa poglejmo kako se lotiti izdelave.

Za otroški adventni venček potrebujemo:

  • zelen papir (najboljše svetlo in temno zelen)
  • karton (obod iz kartona)
  • lepilo
  • škarje
  • okraske (kljukice, pom pom cofki, zvezdice, …)
  • kosmate žičke (opcijsko)
  • pištolo za vroče lepljenje (opcijsko)

Adventni venček za otroke

 

Izdelava je zelo preprosta, kot prvo iz kartona izrežite okrogel obod, ki bo osnova za vaš venček. Nato narežite papir na male kocke in izdelava se lahko prične. Seveda lahko otroci tudi sami narežejo papir, v kolikor so že dovolj veliki, da obvladajo škarje. Ko imamo material pripravljen, pričnemo z izdelavo. Najprej oblepimo celotni krog z zelenim papirjem. Ko prekrijemo vse dele, pa dodamo še okraske. Otrokom pustimo prosto pot in nastali bodo čudoviti adventni venčki. 

Seveda lahko venčke tudi nadgradite. Če imate čas pojdite v gozd in naberite kašno zelenje, ki ga lahko dodate na vaš venček. Ali pa kupite svečke in venček uporabljate s svečkami na mizi, lahko pa svečke prav tako izrežete iz papirja in jih otroci pobarvajo in nalepijo potem na venček. Možnosti imate neskončno veliko, vaša denarnica pa pri nobeni ne bo trpela. Ko naredite venček, pa se lahko lotite tudi koledarja, ki ga otroci sami pobarvajo.

Adventni venček za otroke

Lep preostanek adventnega časa želim in ubilo užitkov pri ustvarjanju!

Z ljubeznijo,
signature

Kaj si misliš o tem?

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Ni še komentarjev. Bodi prvi/a in zapiši svojo misel.

Prejšnji
Otroški koledar, ki ga otroci sami izdelajo
Adventni venček za otroke DIY