Mini eko smrekica iz papirja

December je že v polnem razmahu, vsi centri so že okrašeni, v vseh večjih mestih pa so že prižgali lučke. Vsako leto se sicer zgražam nad prehitrim okraševanjem, letos pa me nekoliko drži, da se tega lotimo prej. Zato sem najprej fantom naredila mini smrekico iz papirja, ki krasi njuno sobo. Kmalu pridejo na vrsto okna v otroški sobi, lučke pred hišo in tudi smrekica bo letos postavljena prej, kot ponavadi. Od moje mame sem namreč obdržala tradicijo, da se smrekica postavlja na božični večer, ko je zbrana vsa družina. Fanta pa letos močno navijata, da bi smrekico postavili čimprej, zato mislim, da se bomo kmalu lotili tudi tega.

Za eko smrekico potrebujete:

  • stara revija 
  • sprej
  • okraske

Mini eko smrekica je res enostavna za izdelavo in sama izdelava vzame vse skupaj 15 minut. Najprej vzamemo revijo in jo z zadnjega konca revije pričnemo prepogibati. Prvo prepognemo zgornji desni konec lista do notranjosti revije, nato pa še spodnji levi konec do prepognjenega dela, kot lahko vidite na fotografiji.

Na tak način zložimo celo revijo. Če ima revija zelo veliko listov, lahko prelagamo tudi po dva skupaj.  Ko imamo na tak način preloženo celo revijo, jo zopet obrnemo in od zadaj naprej ponovno preložimo. Tokrat jo preložimo tako, da liste prepognemo do sredine revije, kot lahko vidite na spodnjih fotografijah. Pri prvem listu si lahko mogoče pomagate z vročim lepilom, da vam obstane na mestu. Ko preložite par listov pa to ni več potrebno, saj se revija ne odpira, kljub temu, da ni zlepljena.

 

Zloženo smrekico postavimo pokonci in jo na časopisnem papirju posprejamo s sprejem ter okrasimo po želji. Jaz sem vzela zlat sprej, ker sem ga ravno imela doma pri roki, še lepša pa pride smrekica, je jo posprejate z zelenim sprejem. Smrekico sem sama okrasila s pom pom cofki, ki sem jih prilepila z vročim lepilom. Lahko pa okraske izdelate tudi na drugačen način ali smrekico okrasite s čim drugim.

 

Mini eko smrekica iz papirja

Ko smrekico okrasimo jo postavimo ne vidno mesto, da nam lepša praznične dni.

Z ljubeznijo,
signature

Kaj si misliš o tem?

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Ni še komentarjev. Bodi prvi/a in zapiši svojo misel.

Prejšnji
Koledar za leto 2018 – izdelajmo ga sami
Mini eko smrekica iz papirja