Novoletni okraski iz morskih školjk

Med sprehodom po Pokopališču školjk v Ankaranu se mi je utrnila ideja: zakaj ne bi letos izdelali okraske iz školjk, glede na to, da živimo ob morju? Povrh vsega pa letošnja zima nam s snegom res ni naklonjena, tako bi bili okraski iz morskih školj morda res primernejši.:)

Potrebujemo:

  • školjke
  • male stiroporne kroglice (lahko so tudi lesene, plastične…kakršne koli pač)
  • vroče lepilo
  • akrilna barva (po želji)

okraski iz školjk

Najprej poiščemo 4 nekoliko večje školjkice. Če jih nimate, jih lahko še zmeraj kupite v kakšni trgovini z umetniškim materialom. Nato jih s pištolo za vroče lepljenje nalepimo na striroporno kroglico v obliki zvezdice. V kolikor boste uporabili stiroporne kroglice, se bodo le-te zaradi vročega lepila morda nekoliko stopile na mestih, kjer boste nanesli lepilo.

Počakamo, da se lepilo nekoliko ohladi in naša zvezdica utrdi. Nato manjše školjkice nalepimo še v vse ostale smeri.

okraski_skoljke-2

Ker imam rada, da pri mojih projektih sodelujeta tudi mulca, sem se odločila, da naše zvezdice še pobarvamo. Fanta sta bila nad barvanjem navdušena, mama pa nekoliko manj, saj je bilo na koncu kaj pospravljati. 😉

Okraski iz školjk

Ko so se okraski posušili, sem z vročo pištolo nalepila še vrvico za obešanje. Priznati moram, da so okraski res lepo uspeli, pa še enostavni za izdelavo so.

skoljke-2

Z ljubeznijo,
signature

Kaj si misliš o tem?

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Ni še komentarjev. Bodi prvi/a in zapiši svojo misel.

Prejšnji
Sladkorni pilling
Novoletni okraski iz morskih školjk