Sladkorni pilling

Ste že kupili vsa božična darila? No, jaz jih še nisem, ker kot vedno vse prelagam na zadnje dni. Če tudi vam zmankuje časa (in verjamem, da tudi denarja ni na pretek), sem za vas pripravila vodič za odlično, dišeče, poceni in hitro pripravljeno domače darilo: sladkorni pilling, ki ga bodo vesele vse vaše obdarovanke! Vse skupaj vam bo vzelo nič več kot 5 minut vašega dragocenega časa!

Sama tak domači sladkorni pilling uporabljam že nekaj časa in priznati moram, da kožo naredi res svilnato gladko, povrhu vsega pa ima vonj sivke res blagodejen in pomirjujoč vpliv. Sladkor je naravna sestavina, ki je primerna tudi za najbolj občutljivo kožo, saj vsebuje glikolno kislino, ki jo uporabljajajo tudi v kozmetičnih salonih. Ta pospešuje odstopanje odmrlih celic, ki jih sladkor v pillingu nato odstrani. Ker je sladkorni pilling 100% naraven ga lahko uporabljamo do trikrat na teden, kože pa ni potrebno posebej močno drgniti, saj že nekaj potegov v vodi zadošča za gladko in čisto kožo. Navsezadnje pa je pilling tudi anticelulitni tretma.

Za pilling potrebujemo:

 • skodelico sladkorja (150 g sladkorja)
 • 4 jedilne žlice kokosovega olja (30 g)
 • jedilne barve
 • eterična olja
Potrebujemo sladkor, kokosovo olje, jedilne barve in eterično olje.
Potrebujemo sladkor, kokosovo olje, jedilne barve in eterično olje.

Kokosovo olje razstopimo nad parno kopeljo, nato vmešamo še sladkor. Dobro premešamo, da dobimo homogeno zmes.

Zmešamo sladkor in kokosovo olje
Zmešamo sladkor in kokosovo olje

Po želji dodamo jedilne barve. Sama sem želela barvo sivke in zato smešala modro ter rdečo barvo, a se stvar ni izšla, ampak ok…tudi turkizno modra je zelo lepa barva. 🙂

Dodamo eterična olja. Sama sem izbrala olje sivke, katere vonj bi naj pozitivno vplival na težave z nespečnostjo, depresijo in glavoboli. Za dodatno svežimo včasih dodam še olje limone. Seveda pa lahko same izberete katerega koli po vašem “okusu”.

Dodajte eterična olja po vašem okusu.
Dodajte eterična olja po vašem okusu.

Vse skupaj dobro premešamo in pilling je končan! Sama sem vse skupaj porazdelila v lepe steklene kozarčke in jih zavila kot darilca. Če imate čas se lahko poigrate še z izdelavo navodil, ki jih lično zvijete v rolico in zavežete na kozarčke, da bo vaše darilo res popolno.

Prepričana sem, da bodo “moje punce” navdušene nad darilcem ter si tudi vzele tistih nekaj minut na teden in privoščile domači pilling tretma.

Domači sladkorni pilling kot božično darilo.

Domači pilling kot božično darilo.
Domači sladkorni pilling kot božično darilo.
Z ljubeznijo,
signature

Kaj si misliš o tem?

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

2 Comments
 • Marina
  avgust 23, 2017

  Zanimivo in kako se uporablja. Res krasna ideja za darilo.

  • Mega Mama
   avgust 25, 2017

   Marina jaz ga imam shranjenega v kopalnici in se enkrat tedensk, namesto z misli, umijem s tem sladkornim pilingom. Nanesem na kožo, nekoliko pomasiram in sperem z vodo. Koža je po uporabi sijoča in voljna.

Prejšnji
To so najbolj vroči francoski kmetje!
Sladkorni pilling