Koledar za leto 2018 – izdelajmo ga sami

Ste se že odločili kaj boste letos podarili sorodnikom za božična/novoletna darila? Jaz vsako leto podarim kaj iz domače izdelave, saj smo med sorodniki dogovorjeni, da se ne obdarujemo s kupljenimi stvarmi. Nona nam ponavadi podari odličen suh kaki, tašča pa poskrbi za brezplačna varstva. Jaz pa vedno iščem kakšno novo idejo, lani sem vsem podarila domačo “vegeto”, letos pa bodo prejeli koledar z našimi fotografijami. Mislim, da bo to zelo lepo darilo za vse obdarovance, zato vas vabim, da ga izdelate tudi vi.

Za koledar potrebujete:

 

Najprej “dolpotegnite” predlogo in  natisnite koledar. V kolikor želite trši koledar ga natisnite na malo debelejši papir (nad 100g, vendar predhodno preverite največjo dovoljeno gramaturo, ki jo podpira vaš tiskalnik). Druga opcija pa je, da ga natisnete na navadni papir in zadaj dodate karton, kot sem to naredila sama.

Koledar za fotografije 2018

Nato izberite fotografije, ki so primerne za koledar. Koledar je narejen za velikost fotografij 13×18 cm, da le-te res pridejo do izraza. Z malo domišljije in pomoči vaših najmlajših, pa lahko uporabite tudi manjše fotografije in jih dodatno okrasite z dodatki ali bleščicami. Z olfa nožem, na vogalih kjer boste vstavili fotografije, naredite 4 zarezice, kot kaže spodnja slika. Fotografije pa lahko enostavno tudi zalepimo, sploh v primeru, če smo jih natisnili na navaden papir. Sama fotografije raje vstavim v zarezice, saj so na ta način fotografije uporabne tudi po koncu leta, saj jih enostavno snamemo in vrnemo v album.

Koledar za fotografije 2018

Nato koledar zgoraj preluknjamo z luknjačem in ga zvežemo z vrvico, lahko pa ga odnesete v bližnjo kopirnico in povprašate, če imajo vezavo za koledarje. Vezava ni ravno poceni, zato priporočam “homemade” izdelavo z vrvico, sploh če boste izdelale več koledarjev.

Koledar za fotografije 2018

Koledar lahko še zavijete in vaša darila za božička so pripravljena. Naše babice bodo nad tem darilom resnično navdušene, ročni izdelek pa ima še dodatno vrednost, ki jo bodo nedvomno cenile.

Koledar za fotografije 2018

Tako, veselo na delo, božični prazniki se bližajo!

 

Kaj si misliš o tem?

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Ni še komentarjev. Bodi prvi/a in zapiši svojo misel.