dobra mama

Draga sina!

Danes nisem bila dobra mama. Jutro je prišlo čisto prehitro in noč je bila naporna. Vstala sem vsaj uro prezgodaj in ko sem prišla v vajino sobo sta bila že pripravljena na igro.

Nisem se nasmejala, ampak ne zato, ker vaju nebi ljubila, temveč zato, ker bi potrebovala še kakšno uro spanja. Potem je prišel dan in vidva sta porisala celo steno in nisem bila vesela. Nato sta se želela igrat frizerja in po pomoti sta me grdo potegnila za lase. Nisem bila vesela še zavpila sem, da me boli. Šele sedaj sem ugotovila, da nisem vpila na vaju, temveč na svet. Ampak vidva tega nista mogla vedeti, zato se vama opravičujem.

Nato sem želela samo na stranišče vidva pa sta mi sledila. Zavpila sem, da želim samo minuto v miru. Vem da tisti trenutek nisem bila dobra mama.

Žal mi je!

Žal mi je, da sem jokala, ko sta mi pojedla kosilo. Kosilo, ki sem ga pripravila za vse nas. Oprostita mi, ker sem vaju dala v kazen, ker nista pospravila igrač. In oprostita mi, da sem vaju samo poljubila, ko sem vaju dala spat. Lahko bi se bolj potrudila, vem da bi se boljše počutila. Zato mi je zelo žal, ampak nujno sem potrebovala nekaj miru in tišine.

Spomnim se, ko je imela moja mama takšne dneve, ko se je bila na robu nečesa groznega in otroci smo bili prepričani, da smo krivi mi. Želim, da vesta da nikoli nista vidva. Nikoli.

Jutri obljubim, da bom boljša. Danes zvečer si bom privoščila kozarec vina, kakšno serijo in kakšno dodatno uro spanja. In obljubim, da bom jutri boljša. Zaradi vaju. Zaradi mene.

Ampak vedeti morata tudi to, da biti starš pomeni dosti stvari. Ena izmed njih je tudi, da ne morem biti več sebična in misliti samo nase. To me dela boljšo osebo, ampak je zelo naporno, ko si utrujen in vidva ne ubogata kar govorim. Vem, da tega sedaj še ne rabita vedet. Ko pa bosta rabila, bosta sama razumela. Rada bi se samo opravičila in povedala, da delam kar najboljše vem in znam, četudi ni vedno videti tako.

In jutri bom ponovno poskusila. Poskusila manj kričat in biti bolj razumevajoča. Obljubim.

Rada vaju imam,

vajina mama

 

 

Me že spremjate na FB in IG?