Naravna sončna krema Odori

Poletje je meni najlepši del leta. Klub temu, da sem rojena pozimi, se bolj poistovetim s poletjem kot z zimo. Obožujem namreč vonj morja, obožujem vonj sončnih krem in veter na plaži. Zakaj? Nimam pojma, verjetno, ker vse te vonjave povezujem s svojimi otroškimi dnevi, ko mi je bilo najlepše. Edina težava, ki jo imam s poletjem, odkar sem mama, je izbira sončne kreme. Vsi, ki ste se s tem že srečali verjetno veste o čem govorim.

Sočni filtri

Na voljo je en kup izdelkov, ki pa niso niti varni, kaj šele učinkoviti. Na nas starših pa je potem, da se gremo raziskavo, katera sončna krema je primerna za naše sončke. In vsako leto je ista zgodba. Na internetu zaslediš en kup polemik, kaj je dobro in kaj ni, starši pa tavamo v temi in upamo, da smo izbrali najboljšo in najmanj škodljivo. Priznam, da sama nisem noben znanstvenik, ampak samo zaskrbljena mama, ki je že lani iz interneta izluščila naslednje dognanja:

  1. Sončna krema nam mora nuditi zaščito pred UV žarki. Naj pogosteje pred UV-A, UV-B in UV-C žarki. Da bi proizvajalci to dosegli v kreme dodajo kemične ali naravne mineralne filtre.
  2. Kemični filtri so 4-MBC, OMC, HMS, OXYBENZEN, PABA, … Vsi kemični filtri so nevarni, saj se absorbirajo v kožo in delujejo kot hormonski motilci. Torej potemtakem sklepam, da niso primerni niti za odrasle, kaj šele za otroke.
  3. Naravna filtra za zaščito kože sta cinkov oksid in titanov dioksid. Titanov dioksid ščiti pred UV-B žarki in ne nudi popolne zaščite, zato ga je potrebno kombinirati s cinkovim oksidom. Cinkov oksid pa nudi zaščito pred UV-A in UV-B žarki in je najbolj varen filter na trgu, saj ne prodira skozi povrhnjico kože, če ni v nanodelcih.
  4. Raziskovalci z univerze za znanost in tehnologijo v Missouriju (University of Science and Technology) je potrdila, da UV filtri v obliki nanodelcev niso varni. Cinkov oksid, v stiku s soncem, postane toksičen. Sprošča nestabilne molekule, znane kot prosti radikali. Le-tej se vežejo na ostale molekule, pri čemer lahko poškodujejo DNA celic. Vse to lahko vodi v kožne spremembe in nastanek kožnega raka.
  5. Prav tako so v sončnih kremah sporni razni prabeni, ftalati in vsi ostali dodatki, ki dražijo kožo.
  6. Glede nanodelcev in škodljivosti le-teh so na internetu raznorazne polemike. Nekateri zagovarjajo, da je prehajanje nanodelcev v kožo minimalno in kot takšno ne škoduje. Drugi pa še vedno zagovarjajo teorijo, da so nanodelci toksični. Kaj je res in kaj ni bo verjetno pokazal čas?
  7. (To dognanje sicer ni iz interneta, je pa zame zelo pomembno!) Jaz in moj otrok imava zelo občutljivo kožo in precej hudo alergijo na sonce!

Sončna krema Odori

Sončna krema Odori

Vsa ta dognanja, so me vodila naprej v raziskovanje naravnih sončnih krem, ki se kupijo pri nas. Najprej sem se podala po trgovinah, kar pa ni prineslo najboljšega rezultata, saj vse kreme v fizičnih trgovinah vsebujejo filtre v nano oblikah. Zato sem raziskovanje nadaljevala na internetu in odkrila naravno kremo Odori, ki vsebuje cinkov oksid brez nanodelcev, obenem pa je obogatena z antioksidanti, ki še dodatno varujejo našo kožo pred prostimi radikali.

Krema vsebuje 100% naravne filtre, brez nanodelcev. Filtri ustvarijo zaščitni sloj, kože ne dražijo temveč odbijajo sončne žarke. Prav tako ne vsebuje kemičnih sestavin, ki bi dražili kožo. Olja v kremi so izbrana tako, da povečujejo spekter zaščite. In kar je najpomembnejše, je slovenski izdelek, ki je popolnoma naraven. Krema je tudi dobro mazljiva, na koži pusti rahel bel videz, kar nam že na daleč kaže, da krema res dobro zaščiti.

 

Mi smo sončno kremo Odori odkrili že lani in lahko rečem samo vse pohvale. Ker sem bila že lani zelo zadovoljna z njo sem se za njo odločila tudi letos, saj nam je nudila vso potrebno zaščito. Zgoraj sem že omenila, da imava s sinom kar precejšno alergijo na sonce in zato sem pri izbiri sončne kreme še bolj pazljiva. Ko sva nekaj časa na soncu, se nama ob napačni kremi po celem telesu spustijo rdeče pikice. In lahko si predstavljate, kako “lepo” je sredi poletja hoditi v dolgih rokavih, ker si cel pikast. Pa sama še nekako zdržim, pri otrocih pa to zna biti kar problem. Odkar uporabljava kremo Odori, se nama to ne dogaja več. Pa smo bili lansko leto res dosti na plaži in posledično tudi na soncu.

 

Prekomerno sončenje škoduje

Seveda pa je potrebno poudariti, da se soncu med 11-15 uro vseeno izogibamo v velikem loku. Prekomerno sončenje je zdravju namreč škodljivo, ne glede na to kakšno kremo uporabljamo. Kaj je res glede nanodelcev in njihove toksičnosti bomo pa še videli, da znanstveniki dorečejo svoje. Si pa sama ne upam tvegati in uporabljati pri otrocih kremo, ki vsebuje nanodelce. Zato rajši že sedaj izberem dobro in kvalitetno kremo, ki nanodelcev ne vsebuje. Saj veste, tako za vsak slučaj 😉

Sem pa za vse kupce sončne kreme Odori uredila tudi 10% popust, ki ga izkoristite tako, da v njihovi spletni trgovini uporabite kodo MEGAMAMA10, ki bo veljavna do 3.7.2018, zato pohitite z nakupom.

ODORI - KODA ZA POPUST

Me že spremljate na FB in IG profilu?

Z ljubeznijo,
signature

Kaj si misliš o tem?

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Ni še komentarjev. Bodi prvi/a in zapiši svojo misel.

Prejšnji
Trojčice – ali ko se ti življenje postavi na glavo
Naravna sončna krema Odori