#NekajZaMamice – četrti izziv

Hej, mamica,

dobrodošla v novembrskem izzivu #NekajZaMamice! Da bi mamice lahko bile kos vsem vsakodnevnim izzivom in nalogam, potrebujemo tudi kakšen trenutek samo zase. Malce razvajanja ali pa zgolj trenutek miru, da se napolnimo z novo energijo ter si tako izboljšamo mentalno in fizično zdravje. V tedenskih izzivih te bom zato vzpodbujala, da to storiš. Samo zase.

Tokratni zadnji četrti izziv je …

 

… druženje s prijateljicami. Mamice dostikrat pozabimo nase in na svoje prijateljice. Zato te v tem tednu izzivam, da greš na druženje s svojo prijateljico. Pojdita na kavico in tortico na sončku. Privoščita si kosilo ali večerjo samo za vaju dve. Obiščita kino in si oglejta romantično komedijo, ki si jo želiš videti že nekaj časa, pa tvoj dragi ni za. Če pa si se zaradi dragega preselila na drugi konec Slovenije in nimaš nobene kolegice ali če nobena od njih ne more od doma, se pogovori z njo po telefonu. Saj se še spomniš, kako smo to delale včasih? Cele dneve smo preživele skupaj, nato pa smo se pol ure, po tem ko smo prišle domov, spet slišale. Naredita nekaj podobnega. Sigurno bo obema koristilo. In izdam ti še eno skrivnost, naredi/naredita to mesečno obvezno. Sigurno imaš kakšno staro prijateljico, ki jo zelo redko vidiš, ampak je med vama še vedno kot je bilo nekoč. No, zavežita se ponovno druga drugi in se pogovorita vsaj enkrat mesečno. Ženske rabimo ženski stik, pa če tudi nimamo časa.

Midve s prijateljico sva se odločili, da se bova vsak mesec srečali v Ljubljani. Vsaka izmed naju namreč živi na drugem koncu Slovenije, zato se vidiva zelo poredko. In ker si nobena od naju ne vzame časa zase, si ga bova odslej vzeli vsak mesec. Enkrat mesečno bova šli na kavico, kosilo, večerjo ali v kino. Kar nama bo v tistem mesecu najbolj ustrezalo.

Sodelovanje v izzivu

V izzivu #NekajZaMamice sodeluješ tako, da z mano deliš svoje trenutke. Zato uporabi hashtag #NekajZaMamice in tag-aj @megamama_sanja na IG, da bom lahko sledila in delila tudi tvoje trenutke. S tem se poteguješ za tedensko nagrado, ki je tokrat portretno fotografiranje v Fotografskem studiu Prav posebno. Če pa boš sodelovala na Facebooku, opiši svoj trenutek pod ponedeljkovo objavo

 

Če ti izziv na ustreza, preprosto naredi nekaj drugega zase. Še vedno namreč velja, da za sodelovanje v izzivu šteje prav vsak trenutek, ki ga nameniš sebi, tako v izzivu, kot tudi brez tega. Naj ti bo izziv #NekajZaMamice vedno v veselje in ne v breme.

 

Preprosto si vzami čas zase!

 

To je tudi zadnji tedenski izziv, ampak ti kljub temu polagam na srce, da ne pozabiš več nase. Ti si najbolj pomembna in zato tudi ravnaj s sabo tako.

Izzivom lahko slediš tudi na Facebooku in Instagramu.

Z ljubeznijo,
signature

Kaj si misliš o tem?

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Ni še komentarjev. Bodi prvi/a in zapiši svojo misel.

Prejšnji
Hitri adventni koledar z mini piramidami
#NekajZaMamice – četrti izziv