Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Po smrti svojega otroka je oče napisal 10 pravil, katerih bi se morali držati vsi starši

Govori se, da pravo ljubezen spoznaš šele, ko se prvič uzreš v svojega otroka. Mnogi to občutijo že prej, zavedajoči, da bo iz dela tebe in osebe, ki jo ljubiš, nastalo novo življenje. Zato je izguba otroka ena največjih bolečin, ki jo človek lahko doživi. Z njim umre tudi velik del nas.

Na žalost je ravno to doživel Richard Pringle, ki je zaradi notranje krvavitve možganov, izgubil svojega triletnega sina Hughie-ja.

Richard Pringle Facebook

(vir: Richard Pringle Facebook)

Ob smrti otroka in srce parajoči bolečini je bil prepričan, da ga bo le-ta spremljala do konca življenja. Po letu dni od nesrečnega dogodka prizna, da se je marsičesa naučil in odločil, da bo svoj pogled na starševstvo delil na svojem Facebook profilu, z namenom staršem sporočiti, naj svojih otrok nikoli ne jemljejo kot samoumevne.

Richard Pringle Facebook

(vir: Richard Pringle Facebook)

Vse starše je pozval naj izkoristijo čas s svojimi otroki, saj so najdragocenejša stvar, ki jo imajo in objavil 10 pravil, ki bi se jih morali vsi držati.

  1. Nikoli, ampak res nikoli ne moreš preveč ljubiti in deliti poljubov.
   .
  2. Prenehaj s tem, kar trenutno počneš in se igraj s svojimi otroki, čeprav zgolj za minutko. Nič ni tako pomembno, da ne bi moglo počakati!
   .
  3. Posnami čim več fotografij in video posnetkov, kolikor jih lahko. Nekega dne bo to morda vse, kar ti bo ostalo.
   .
  4. Misliš, da je denar pomemben? Ni! Pomembno je le, kar narediš. Skačite z otroki po lužah, sprehajajte se, plavajte v morju in se zabavajte. To je vse, kar si želijo! Ne spomnim se stvari, ki sem jih kupil Hughie-ju, spomnim pa se, kaj sva počela skupaj.
   .
  5. Poj. Pojte skupaj. Moji najsrečnejši spomini so, ko je Hughie sedel na mojih ramenih ali poleg mene v avtu in sva pela naše najljubše pesmi. Spomini se ustvarjajo skozi glasbo.
   .
  6. Ceni drobne stvari. Večerna uspavanja, branje knjig, skupna kosila, lenobne nedelje. Ceni najpreprostejše trenutke. Le-te najbolj pogrešam. Ne dovoli, da gredo mimo neopaženi!
   .
  7. Osebe, ki jih imaš rad, vedno poljubi v slovo. Tudi če pozabiš, vrni se in stori to, saj nikoli ne veš, ali je to zadnjič, ko imaš to možnost.
   .
  8. Spremeni dolgočasne stvari v zabavne. Počni neumnosti, pokaj štose, smej se in uživaj. Življenje je mnogo prekratko, da se ne bi zabavali.
   .
  9. Piši dnevnik. Zapisuj vse, kar otroci počnejo in s čimer razveseljujejo tvoje življenje – vse smešne stvari, ki jih izrečejo in luštne stvari, ki jih naredijo. Dnevnik sva začela pisati šele po Hughie-jevi smrti. Kar boš zapisal bo ostalo na papirju za vedno in ko boš starejši, te bo spominjalo na te drobne, a prelepe trenutke.
   .
  10. Če imate otroke ob sebi, če jih lahko poljubite, če lahko z njimi zajtrkujete, če jih lahko pospremite v šolo in kasneje pred oltar, potem ste blagoslovljeni. Tega ne pozabite. Nikoli!
 1.  

Richard Pringle Facebook

(vir: Richard Pringle Facebook)

Richard Pringle Facebook

(vir: Richard Pringle Facebook)

Richard Pringle Facebook

(vir: Richard Pringle Facebook)

Richard Pringle Facebook

(vir: Richard Pringle Facebook)

Oglejte si tudi fotografije očetov, ko se prvič zazrejo v oči svojih otrok.

 

Članek je povzet in prirejen po facebook profilu Richarda Pringle-a.

Ker si že tukaj, preberi tudi tole

No Comments Yet.

What do you think?

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja