Cassie De Peco expedition_196
Verjetno ni nikogar med nami, ki nebi kdaj imel želje prepotovati svet. Pustiti službo, spakirati najnujnejše in se podati na pot okoli sveta. Svet šteje kar 196 držav in 27-letna američanka Cassie DePecol namerava postati ženska, ki jih bo obiskala najhitreje in se tako zapisati v Guinessovo knjigo rekordov.

Cassie je svoje potovanje pričela junija 2015 in ga poimenovala Ekspedicija 196.  V 18 mesecih ji je uspelo prepotovati že skoraj vse države sveta, na letalu pa je doslej sedela že kar 254-krat.

New vlog coming up soon of my experience at #SonevaFushi in the Maldives! ?♻️

A post shared by Cassie De Pecol | Official (@cassiedepecol) on

Seveda pa tak način življenja ni poceni. Do sedaj je za svoje potovanje odštela že neverjetnih 198.000 dolarjev, večino sredstev pa je pridobila od sponzorjev. Cassie se je namreč odločila, da bo o svojem potovanju posnela dokumentarni film, poleg tega svoje potovanje redno objavlja na Instagramu, kjer ji sledi že 258.000 oboževalcev. Tako ji je bilo veliko mondenih hotelov pripravljenih, v zameno za reklamo, ponuditi nočitev brezplačno.

#fbf to Angkor Wat

A post shared by Cassie De Pecol | Official (@cassiedepecol) on

Cassie želi s svojim projektom dokazati, da lahko ženska potuje tudi sama in da so še tako nore želje, izvedljive. Ko ji bo uspelo, bo nosilka kar treh rekordov:

  • postala bo prva ženska, ki je obiskala vse države sveta,
  • najhitreje potujoča zemljanka in
  • najmlajša Američanka, ki je obiskala ves svet.

??? Slovenia ??? Country #17 on #Expedition196 #PeaceThroughTourism #WorldTourismDay2015 #worldtourismday

A post shared by Cassie De Pecol | Official (@cassiedepecol) on

Cassie v vsaki od držav preživi zgolj nekaj dni. Slovenijo je obiskala že na začetku svojega projekta, septembra 2015. Trenutno čaka na vizo, da osvoji še zadnjo državo, tj. Sirijo. Upa, da jo uspe pridobiti v roku enega meseca in tako bi svoj projekt zaključila konec letošnjega februarja. Držim  pesti, da čim prej izpolni svoje sanje. Srečno, Cassie!

Za več fotografij obiščite njen Instagram profil.

Vir: @expedition_196

Ker si že tukaj, preberi tudi tole