Otroški Sodoku – predloga za tisk

Kdo ne pozna miselne igre Sudoku? Kot je že dolgo znano, igranje Sudoka ima pozitiven učinek na razvoj možganov in spodobnost pomnjenja. Za razvoj možganov, do našega rojstva, skrbijo geni, po tem pa zunanje okolje, torej v primeru naših otrok smo za to odgovorni starši. Vse to me je prepričalo, da sem se lotila in pripravila Sudoku za otroke.

Otroški sudoku je osnovan tako, da ga lahko, z nekaj logičnega razmišljanja in malo potrpežljivosti, reši že 3 letnik . Odličen je za urjenje spomina in koncentracije.

Predlogo si lahko snamete tukaj ter jo natisnete. Otroci naj najprej s škarjami razrežejo manjkajoče slikice iz desne strani. Nato jim razložite pravila reševanja: izrezane sličice postavimo tako, da vsak manjši 4-poljni kvadrat vsebuje 4 različne sličice, pri tem pa moramo paziti, da se sličice ne ponavljajo v nobeni vodoravni ali navpični vrstici na kartici (primer rešenega Sudokuja si oglejte na zadnji fotki).

Na začetku boste najbrž morali večkrat ponoviti pravila in pomagati, kasneje pa bodo že sami znali reševati. Želim vam prijetno reševanje!

Otroški sudoku

Otroški sudoku

Otroški sudoku

Otroški sudoku

Z ljubeznijo,
signature

Kaj si misliš o tem?

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Ni še komentarjev. Bodi prvi/a in zapiši svojo misel.

Prejšnji
Kako živi Mark Zuckerberg? Pametni dom Jarvis
Otroški Sodoku – predloga za tisk