Zabaven skok v novo leto z otroki

Včeraj smo se s prijatelji odločili, da je čas, da proslavimo Novo leto skupaj, kljub temu, da imamo en kup majhnih otrok. Zakaj bi bili starši prikrajšani za silvestrovanje, samo zato, ker imamo doma otroke. Zadnjih nekaj “novih let” sem prespala, skupaj z otroki, letos pa je čas, da ga po dolgem času spet malo zažuramo.

Da pa bomo imeli vsi kaj od žuranja, sem prebrskala internet in za otroke pripravila prav posebno novoletno praznovanje, ki jim bo zagotovo ostalo še dolgo v spominu, nam staršem pa dopuščalo čas, da se tudi mi nekoliko poveselimo in podružimo. Med brskanjem po internetu sem naletela na idejo, da otroci vsake pol ure dobijo novo nalogo, ki se skriva v napihnjenem balonu. Ko bolan počijo, najdejo listek, ki določi nalogo za naslednje pol ure in jo otroci rešijo sami ali pa skupaj s starši.

Zabaven skok v novo leto z otroki

V balonih bom pripravila naslednje aktivnosti:

 1. Okraski

  Prve naloge se bodo otroci lotili sami in sicer bodo napihnili balone, okrasili prostor, iz papirja izrezali snežinke in jih prilepili na okna. Okrasili bodo klobučke, ki jih bomo imeli med praznovanjem.

  Zabaven skok v novo leto z otroki

 2. Pregled leta 2017

  Druge naloge se bomo lotili vsi skupaj. Pobrali si bomo Pregled leta 2017 in ga rešili vsi skupaj. Otrokom, ki še ne znajo pisati, bomo pomagali izpolniti njihov pregled. Ko končamo z vprašanji, bodo lahko zadaj narisali še kakšno sliko ali pa narisali sebe.

  Zabaven skok v novo leto z otroki

 3. Prigrizki

  Nato se bomo lotili skupne večerje, najboljše, da tudi otroci sodelujejo pri sami pripravi. Mi bomo pripravili pizzo. Vi pa se lahko lotite peke piškotov, muffinov ali kaj podobnega.

  Zabaven skok v novo leto z otroki

 4. Družabne igre

  Nato se nekoliko odpočite in se zabavajte z družabnimi igrami. Igrajte Človek ne jezi se, Activity, karte ena, ali kaj podobnega. Tukaj se lahko otroci igrajo sami, če imate kakšnega že nekoliko večjega otroka, ki bo vodil zadevo ali pa pomagate odrasli.
  Zabaven skok v novo leto z otroki

 5. Ples

  Pred otroško polnočjo otrokom privoščite še nekoliko sproščanja, pripravite njim ljubo božično glasbo, na katero naj intenzivno plešejo. Če imate doma kakšne palčke, ki se svetijo v temi, jim lahko urediti tudi pravo disco plesišče.

  Zabaven skok v novo leto z otroki

 6. Foto zabava

  Pripravite lahko tudi Foto zabavo (photo booth), postavite fotoaparat na stojalo, pripravite črto na kateri naj stojijo, ozadje in jim dajte v roke prožilec. Sigurno se boste pri tem opravilu zabavali vsi, tako stari kot mladi.

  Zabaven skok v novo leto z otroki

 7. Ognjemet

  Pripravite domači ognjemet, s katerim se boste zabavali, ko nastopi Novo leto. Otroci naj pobarvajo tulec od WC rolice, na spodnji del pa dodajte balon, v notranjost pa pom pom cofke ali papirčke in imate čudovit domač ognjemet, ki ne škoduje nikomur.

  Zabaven skok v novo leto z otroki

 8. Novo leto

  Ob 22.00 uri otrokom pripravite otroški šampanjec in skupaj odštevajte do 22.00 ure. Otrokom razložite, da oni praznujejo novo leto, kot ga praznujejo npr. v Moskvi, to je 2 uri prej 😉 . Ko ura odbije 22.oo nazdravite z otroškim šampanjcem, “spustite” v zrak vaš ognjemet in se nekoliko poveselite.

  Zabaven skok v novo leto z otroki

 9. Spanje

  Ob 22.30 pošljite vse skupaj v posteljo. Verjetno bo še precej hihitanja in govorjenja ampak slej kot prej bodo ugasnili, vi pa boste imeli lep preostanek Silvestrovega. Če nimate dovolj mest za spanje, bodo otroci sigurno navdušeni, če jim v hiši postavite šotor in zaspijo kar na kakšni blazini.

  Zabaven skok v novo leto z otroki

 

To je naš okvirni plan za praznovanje Novega leta, upam, da se nam vsaj približno uspe držati plana, če nam je uspelo, vam bom pa zaupala prihodnje leto.

Pa srečnega in zdravega vsem skupaj.

 

P.S.: Če pa iščete ideje, s kakšnimi igricami si lahko popestrite Silvestrovo, pa kliknite tukaj.

 

 

 

Z ljubeznijo,
signature

Kaj si misliš o tem?

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Ni še komentarjev. Bodi prvi/a in zapiši svojo misel.

Prejšnji
Zabavne božične igre za vso družino
Zabaven skok v novo leto z otroki