Recept za božansko kakijevo sladico

Kaki je včasih slovel kot hrana bogovom. Vsebuje ogromno mineralov in antioksidantov, zato je obvezen v jesenski/zimski prehrani. Ta vitaminska bomba ugodno vpliva na naše zdravje in počutje. Če kaki redno uživamo nam lahko pomaga izboljšati imunski sistem, saj vsebuje ogromno betakarotena, ki slovi kot najmočnejši spodbujevalec imunskega sistema. Ima še ogromno drugih zdravilnih lastnostni, med drugim ureja prebavo in čisti črevesje, krepi pljuča in srce, znižuje holesterol, čisti jetra in ledvica, deluje prosti utrujenosti in povečuje odpornost proti stresu. A obstajaj sploh kak razlog, da si ga ne bi privoščili?:)

Kakijeva sladica

Za pripravo kakijeve sladice potrebujemo (za 4 osebe):

  • 2-3 grške jogurte
  • 3-4 zrele kakije
  • 2 čajni žlički rjavega sladkorja Fina Isolana “Marožo”
  • sok iz polovice limone
  • kakav v prahu
  • zdrobljeni mandlji

Priprava:

  1. Kakijeva sladica je sila preprosta za pripravo. Najprej pripravimo kozarčke v katerih bomo sladico postregli. Jaz sem uporabila 3 dl kozarčke, a so porcijsko morda nekoliko preveliki, zato priporočam 2 dl kozarce.
  2. Olupimo kaki in mu odstranimo morebitne koščice. Damo ga v multipraktik, dodamo sok iz polovice limone, dve čajni žlički rjavega sladkorja “Marožo” in vse skupaj zmiksamo v kakijevo kašo.
  3. Mandlje damo v vrečko in jih s kladivom za zrezke na grobo zdrobimo.
  4. V kozarčke, približno do polovice, najprej nadevamo grški jogurt, kateremu po želji dodamo nekaj žličk kisle smetane. Na to damo zmiksano kakijevo kašo ter posujemo s kakavom, za finiš pa dodamo še zdrobljene mandlje.

Kakijeva sladica

DODATNI NASVETI:

Kakijeva sladica vsebuje rjavi sladkor Marožo od Fina Isolana, ki je že dodatno obogaten z zelišči in tako sladici doda tisto piko na “i”. Zares priporočam, da si ga nabavite!

Priporočam, da uporabite pravi grški jogurt (sama ga po navadi kupim v Hoferju), saj ima gostejšo konsistenco in tako se kakijeva kaša z njim ne bo zmešala, ampak bo lepo stala nad njim. Če pa vam izgled ni najpomembnejša stvar na svetu, lahko uporabite tudi navadni jogurt, saj je sladica tako ali tako najboljša, če so vse sestavine zmešane skupaj. 🙂

Kakijeva sladica

 

Sledite mi lahko tudi na Facebooku in Instagramu

Z ljubeznijo,
signature

Kaj si misliš o tem?

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Ni še komentarjev. Bodi prvi/a in zapiši svojo misel.

Prejšnji
Ideja za izlet – Motorikpark Gamlitz
Recept za božansko kakijevo sladico