Poletni paprikaš

Moji zlati fantje obožujejo paprikaš. Ker pa se meni zdi paprikaš po original receptu nekoliko prazen, sem ga “nadgradila” z obilo zelenjave. Poimenovala sem ga poletni paprikaš, saj uporabim večinoma poletno zelenjavo. Poletnega paprikaša tudi ni potrebno gostiti, saj zelenjava naredi omako zelo gosto, hkrati pa je takšen paprikaš tudi veliko bolj zdrav in hranljiv. Zato vam bom danes predstavila recept za poletni paprikaš, kot ga pripravljam sama.

Za poletni paprikaš potrebujemo:

  • olivno olje
  • čebula
  • rdeča paprika
  • rumena paprika
  • korenček
  • bučke
  • puranje ali piščančje meso (sama vedno uporabim koščke, lahko pa uporabite tudi druge dela perutnine)
  • sol Klasična Fina Isolana
  • mleta sladka paprika

Priprava poletnega paprikaša

  1. Čebulo sesekljamo na drobne koščke in jo prepražimo na olivnem olju da postekleni. Dodamo na koščke narezano meso in pražimo.
  2. Medtem narežemo korenje, bučke, rdečo in rumeno papriko na manjše koščke. Ko je meso dobro prepraženo dodamo na koščke narezano zelenjavo in še naprej pražimo.
  3. Ko je oboje skupaj dobro prepraženo, dodamo žličko Klasične soli Finaisolana in posujemo s sladko mleto rdečo papriko. 
  4. Na hitro prepražimo še mleto papriko in zalijemo z vodo, zmešamo, pokrijemo in kuhamo 10-15 minut, da se zelenjava skuha.
  5. Meso poberemo iz kozice in zelenjavo zmiksamo s paličnim mešalnikom. Če se nam zdi pregosto zalijemo z vodo. V kolikor bomo k poletnem paprikašu ponudili testenine, je najboljše zaliti z vodo  v kateri smo kuhali testenine.

Poletni paprikaš postrežemo z njoki, širokimi rezanci, polento ali pire krompirjem.

 

Paprikaš

 

Poletni paprikaš

 

Pa dober tek vam želim!

Sledite mi lahko tudi na Facebooku in Instagramu

Kaj si misliš o tem?

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Ni še komentarjev. Bodi prvi/a in zapiši svojo misel.