Oljčno olje z dodatki za vaše kulinarične mojstrovine

Ker je do Božiča še nekaj dni in verjamem, da še marsikdo nima vseh daril “pod streho”, vam predstavljam še eno odlično idejo, ki jo bodo cenili vsi ljubitelji kulinarike: oljčno olje z dodatki. Oljčno olje je lahko prebavljivo, pospešuje izločanje želodčnih sokov in omogoča boljšo absorpcijo vitaminov, zlasti vitamina E.

Pri dodatkih pa domišljija nima meja, saj lahko uporabite katerokoli začimbo iz domače omarice, lahko pa tudi čili, žajbel, lovor, timijan, česen, limeto, pomarančo itd. Skratka, ni da ni, vsak dodatek pa bo olju dodal svoj priokus in ga naredil posebnega.

Potrebujemo:

  • začimbe oziroma dodatke
  • kvalitetno oljčno olje
  • mini stekleničke

Oljčno olje z dodatki

Najprej stekleničke napolnimo z dodatki in dolijemo oljčno olje. Sama sem uporabila domače oljčno olje, ki je preverjeno BIO in dobre kvalitete. Stekleničke zapremo in za nekaj časa postavimo na temno in hladno mesto. Aroma se sprosti že po dveh dneh, najbolj intenzivna pa postane po dveh tednih.

Oljčno olje z dodatki.

Oljčno olje z dodatki.

Če ste v naglici lahko olja podarite že takoj naslednji dan, le obdarovancem povejte, naj olje hranijo v temnem in hladnem prostoru.

Oljčno olje z rožmarinom najraje uporabim s pečenim krompirjem ali za mariniranje zelenjave za pečenje na žaru, lepo pa se poda tudi k pečenim brusketam.

Oljčno olje s česnom uporabljam za začinjanje testenin ter pri peki rib.

Oljčno olje z limono je odlično na solatah, občasno pa ga uporabim tudi za mariniranje mesa.

Kakor ste lahko ugotovili je zadeva kulinarično vsestranska in bo vašim jedem dodala tisto piko na i. Brbončice vam bodo hvaležne. 🙂

Z ljubeznijo,
signature

Kaj si misliš o tem?

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Ni še komentarjev. Bodi prvi/a in zapiši svojo misel.

Prejšnji
Domači okraski za božično jelko
Oljčno olje z dodatki za vaše kulinarične mojstrovine