#NekajZaMamice – prvi izziv

Pozdravljena,

dobrodošla v novembrskem izzivu #NekajZaMamice! Da bi mamice lahko bile kos vsem vsakodnevnim izzivom in nalogam, potrebujemo tudi kakšen trenutek samo zase. Malce razvajanja ali pa zgolj trenutek miru, da se napolnimo z novo energijo ter si tako izboljšamo mentalno in fizično zdravje. V tedenskih izzivih te bom zato vzpodbujala, da to storiš. Samo zase.

Za lažje sledenje izzivom #NekajZaMamice boš tako vsak ponedeljek v svoj e-poštni predal prejela predstavljen tedenski izziv, ti pa boš nato imela cel teden časa, da izziv opraviš. Urico ali dve na teden. Začnemo z malimi koraki. Če še nisi prijavljena se še vedno lahko prijaviš

#NekajZamamice – prvi izziv

Prvi izziv je zelo preprost. V tem tednu si privošči nekaj, kar te veseli ali nekaj, kar nisi storila že dolgo časa. Lahko si kupiš šopek rož, preprosto zato, ker si ga zaslužiš. Lahko se sama odpraviš na daljši sprehod, kjer se boš naužila svežega zraka, sončka in lepih jesenskih barv. S seboj lahko vzameš prijateljico ali psa, telefon pa pusti doma. Ali vsaj v torbici na “mute”.

Lahko si privoščiš tudi meditacijo in se tako popolnoma sprostiš, tudi v naravi, kje na samem. Poskusi ob mantri in glasbi Deve Premal, ki je res pomirjujoča.

Obstaja veliko zabavnih stvari na katere si mogoče pozabila v teh letih, ko si mamica. Spomni se jih in si jih privošči. Privošči si kavico v svojem najljubšem lokalu. Sama ali pa s prijateljico. Ali pa telovadbo. Razišči novosti v tvoji bližini, morda najdeš kakšen nov kotiček, trgovinico ali celo konjiček. 

Lahko pa večerno skrb za otroke prepustiš možu, mami ali sestri in se nekoliko prej odpraviš v posteljo in si privoščiš branje svoje najljubše knjige. Če nimaš nikogar, ki bi poskrbel za mulce, jih spravi eno uro prej v posteljo in si nato privošči nekaj za dušo. Možnosti je res nešteto, zato se prepusti domišljiji in naredi nekaj malega zase.

Sodelovanje 

V izzivu #NekajZaMamice sodeluješ tako, da z mano deliš svoje trenutke. Zato uporabi hashtag #NekajZaMamice in tag-aj @megamama_sanja na IG, da bom lahko sledila in delila tudi tvoje trenutke. S tem se poteguješ za tedensko nagrado, ki je tokrat odlična knjiga Bohemian Rhapsody, biografija Freddie Mercury-ja, izpod peresa Lesley-Ann Jones. V kolikor  pa boš sodelovala na Facebooku, mi napiši svoj trenutek pod ponedeljkovo objavo

 

In zapomni si to, da šteje vsak trenutek, ki ga nameniš sebi. Tako v izzivu, kot tudi v življenju. Naj ti bo izziv #NekajZaMamice vedno v veselje in ne v breme. Preprosto si vzami čas zase.

 

 Se beremo ponovno prihodnji ponedeljek. Do takrat pa, draga mamica, naredi nekaj zase!

Izzivom lahko slediš tudi na Facebooku in Instagramu.

 

 

Z ljubeznijo,
signature

Kaj si misliš o tem?

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Ni še komentarjev. Bodi prvi/a in zapiši svojo misel.

Prejšnji
#NekajZaMamice izziv
#NekajZaMamice – prvi izziv