#NekajZaMamice izziv

Otroci ne potrebujejo perfektne, temveč srečno mamo

Mame. Vedno smo na voljo. V službi, otrokom, partnerjem. Najbrž bo res držalo, da držimo tri vogale v hiši. Nedolgo od tega sem imela “break down” in spoznala, da sem preobremenjena. Vse, kar vidim in doživim je delo, dom in otroka, ki potrebujeta ogromno mene. Ampak tudi sama potrebujem…hja, sebe. Potrebujem čas zase. Da se regeneriram. Da se ponovno najdem.

Na Instagramu sem svoje sledilke vprašala, če si privoščijo kaj časa zase. In veste, kakšna je bila večina odgovorov? No, lahko si predstavljate. Vse mame smo si enake, sebe zmeraj postavimo na zadnje mesto in zato smo kronično utrujene. Ampak naši otroci ne potrebujejo perfektne mame, temveč srečno mamo! Srečne pa bomo lahko le tako, da bomo nekaj storile tudi zase. Za svoje telesno in duševno stanje. Ta “samokolaps” me je pripeljal do tega, da sem začela nekoliko drugače razmišljati in pričela spreminjati majhne stvari, ki naredijo spremembo na boljše. Te zanima več? Beri do konca!

Majhne spremembe

Najprej sva se s partnerjem pogovorila in sklenila, da on prevzame jutranji prevoz otrok v šolo. Tako si lahko vzamem svojih 20 minut za jutranjo meditacijo, ki mi, namesto navsezgodnje živčnosti, pomaga dan začeti umirjeno in zbrano. Včasih sem meditirala vsak dan, skoraj po celo uro, kar želim počasi vrniti v dnevno rutino.

Drugi sklep je bil obisk telovadbe (vsaj) enkrat tedensko. Nihče ne bo preveč prikrajšan, če bosta tisti večer na mizi kruh in marmelada, namesto kuhane večerje. Prav tako fantom ne bo nič preveč hudega, če bodo kak večer preživeli brez mame.

Tretji dogovor je bil, da se enkrat tedensko partner za kosilo nahrani drugje, tako da mi ni potrebno kuhati kosila. Pri nas namreč kuham dvojna kosila, saj sama sem vegetarijanka, moj partner pa ne prenese zelenjave. Namesto kuharije tako popoldan raje z otrokoma preživim na sprehodu ali igralih, ob tem pa poklepetam še s kakšnim odraslim človekom in morda spijem kavo ali sok.

Z majhnimi spremembami sem dosegla, da se boljše in precej bolj mirno počutim, saj po mesecu dni prakticiranja, stvari dojemam bistveno drugače. Lažje je. Precej, precej lažje.

#NekajZaMamice: 4 tedenski izziv zase

Sama bom zadevo vsekakor nadaljevala in jo morda še razvila naprej, vas, drage mamice, pa postavljam pred izziv. Za vse nas sem pripravila 4 tedenski izziv za mamice, kjer bomo skupaj primorane nekaj storiti zase.

Kako bo potekal izziv? Vsak ponedeljek v novembru boste na svoj e-mail naslov prejele #NekajZaMamice izziv, ki ga morate opraviti tistem tednu. Že res, da s tem, ko boste naredile nekaj zase, boste že same nagrajene ter tudi vsi okoli vas. A vseeno je tu še najlepši del: med vsemi, ki boste sodelovale v izzivu, bom vsak teden izbrala eno mamico, ki bo prejela tedensko nagrado in se tako še bolj razvajala.

V kolikor si z nami in želiš narediti nekaj zase, te vabim, da se prijaviš tu spodaj in izzive prejmeš kar v svoj e-poštni nabiralnik, saj jih tako zagotovo ne boš zamudila. ⇓

Izzivom lahko slediš tudi na Facebooku in Instagramu.

 

 

Z ljubeznijo,
signature

Kaj si misliš o tem?

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Ni še komentarjev. Bodi prvi/a in zapiši svojo misel.

Prejšnji
Kaj je sploh še normalno na Instagramu
#NekajZaMamice izziv