Izdelajmo svoj koledar

Zakaj ne bi sorodnikom za božično darilo izdelali čisto svoj koledar? Z vašimi fotografijami in slovenskimi datumi? Prepričana sem, da bodo vse babice zelo vesele darila, ker bodo lahko celo leto na steni opazovale svoje sončke. Za vas sem pripravila predlogo, da bo delo hitrejše in cenejše.

Potrebujete:

Najprej “dolpotegnite” predlogo in  natisnite koledar, kateri je, mimogrede, oblikovan po slovenskem koledarju z vsemi prazniki. V kolikor želite trši koledar ga natisnite na malo debelejši papir (nad 100g, vendar predhodno preverite največjo dovoljeno gramaturo, ki jo podpira vaš tiskalnik). Druga opcija pa je, da ga natisnete na navadni papir in zadaj dodate karton, kot sem to naredila sama.

Nato izberemo fotografije, ki so primerne za koledar. Koledar je narejen za velikost fotografij 13×18 cm, da le-te res pridejo do izraza. Z malo domišljije in pomoči vaših najmlajših, pa lahko uporabite tudi manjše fotografije in jih dodatno okrasite z dodatki ali bleščicami. Z olfa nožem, na vogalih kjer bodo vstavili fotografije, naredimo 4 zarezice, kot kaže spodnja slika. Fotografije pa lahko enostavno tudi zalepimo, sploh v primeru, če smo jih natisnili na navaden papir. Sama sem  fotografije raje vstavila v zarezice, saj so na ta način fotografije uporabne tudi po koncu leta, saj jih enostavno snamemo in vrnemo v album.

Naredimo zareze in vstavimo fotografije
Naredimo zareze in vstavimo fotografije

Nato koledar zgoraj preluknjamo z luknjačem in ga zvežemo z vrvico, lahkopa ga odnesete v bližnjo kopirnico in povprašate, če imajo vezavo za koledarje, kot sem storila sama. Vezava vas bo nekaj stala, zato priporočam “homemade” izdelavo z vrvico, sploh če boste izdelale več koledarjev.

Koledar lahko še zavijete in vaša darila za božička so pripravljena. Naše babice so nad tem darilom resnično navdušene, ročni izdelek pa ima še dodatno vrednost, ki jo bodo nedvomno cenile.

Domači koledar 2017

Tako, veselo na delo, božični prazniki se bližajo!

 

Z ljubeznijo,
signature

Kaj si misliš o tem?

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Ni še komentarjev. Bodi prvi/a in zapiši svojo misel.

Prejšnji
Predloga za tisk koledarja
Izdelajmo svoj koledar