Slovenija = republika Banana

Pravkar sem na enem izmed spletnih portalov prebrala, da bo naš bivši minister za zdravstvo Samo Fakin, še 6 mesecev prejemal nadomestilo za svojo plačo. Ok nič takšnega, bi človek rekel. Tudi sama sem pred časom izgubila službo in sem se zato prijavila na Zavod za zaposlovanje. Od katerega sem prejela odločbo o 550 € mesečno. Naj povem, da imam dva šolo obvezna otroka, ki sta že dijaka, moža pa dela za minimalno plačo. 

Torej tako jaz, kot bivši minister Fakin sva ostala brez službe. On je sicer sam dal odpoved, jaz sem odpoved dobila! In oba dva sva zaprosila državo za pomoč v prihajajočih mesecih, ko bova brez službe. S tem, da bo minister Fakin prejemal kar 4286 € na mesec! Pa kaj smo normalni? Zakon določa, da oseba na Zavodu ne more prejemati več kot 892,50 EUR bruto! Bruto! On pa bo dobil precej več.

Zakaj zakoni v teh primerih ne veljajo? Zakaj jaz ne morem dobiti vsaj minimalne plače, ki sem jo do sedaj imela, on pa bo iz državnega proračuna prejel več kot 51.000 €? Ki sem jih tudi jaz s svojo minimalno plačo prigarala v državni proračun in vse ostale trgovke v Mercatorju in Šparu, ki nimajo niti minimalne plače. In zakaj on dobi nadomestilo, kljub temu da je sam odstopil? Če slučajno ne veste, človeku, ki da odpoved sam, na Zavodu za zaposlovanje na pripada nadomestilo. Pa ne glede na to ali je dal odpoved zaradi slabega zdravstvenega stanja ali zaradi hudega mobinga svojega šefa.  

Včasih se res vprašam v kakšni republika banani živim? In ali je naši državi res popolnoma vseeno za najnižji sloj prebivalcev, ki že tako težko živijo. Da o upokojencih niti ne govorim, ampak to je že druga zgodba.


*Objava je stališče anonimnega avtorja in ne odraža mnenja avtorice bloga.
 
Imate misel, ki bi jo radi delili z ostalimi?
 
Z ljubeznijo,
signature

Kaj si misliš o tem?

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Ni še komentarjev. Bodi prvi/a in zapiši svojo misel.

Prejšnji
S kolesom od Žusterne do Izole
Slovenija = republika Banana