Biti najboljši

Mamine skrivnosti

Res me zanima zakaj vsi nenehno tekmujete med seboj. To se začne že med mularijo, potem v službi, potem s trebuhi, naknadno z vozički in tako obnašanje se prenese naprej na otroka, ki je nemogoč.

Tekmovanje s časom staranja in si ne priznat tisto dodatno gubo. Imeti top znamko superg, pa čeprav skoz jamraš, kako si brez denarja, a očitno nisi. Tvoj otrok pa trpi, ker ti nimaš samozavesti. Zakaj si kupujete bolestno znamke stvari, zakaj otroke tlačite v Armanija? Si kupujete status in z botoxom lepoto?

Zakaj v šolah ploskajo učencem, ki so najboljše pisali test in kdo si ti, kdo ti daje pravico, da mi v obraz rečeš: tvoj otrok je res zatežen. Moja vzgoja je takšna kot je, kaj bom naredila bom videla, ko bo otrok star 20 let in več. Ti pa že danes misliš, da si boga nekam zagrabila.

Zakaj nihče več ne vzgaja/privzgaja empatije, človečnosti, pomagati? Zakaj ne!?!? Ljubezni do sočloveka. A ni to nekaj najlepšega? Tebe tudi zaboli srce, ko te nekdo ne mara, oz. ne ljubi več. Tako se počutijo tisti, katere se tako ali drugače zanemarja.

Vedi to, da vsak tekmovalec enkrat odneha, ker ne more več. Kaj boš pa potem?

Razmisli. In Ljubi!

 

*Objava je stališče anonimnega avtorja in ne odraža mnenja avtorice bloga.
 
Imate misel, ki bi jo radi delili z ostalimi?
 
Z ljubeznijo,
signature

Kaj si misliš o tem?

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Ni še komentarjev. Bodi prvi/a in zapiši svojo misel.

Prejšnji
Čarobni gozdpraznovanje rojstnega dne v naravi
Biti najboljši