Darilo za Valentinovo – izdelajte Valentinov okvir za vaše fotografije

Valentinovo je že skoraj pred vrati!  Z dragim ga sicer ne praznujeva na kakšen poseben način in si ne izmenjujeva daril, a ga zadnjih nekaj let zelo rada presenetim z ročno in ljubeznijo narejenim darilcem. In da ne boste zadnji moment letele v trgovino in kupile še zadnjo ovenelo rožo, ga tudi ve presenetite s prisrčnim personaliziranim darilom, ki ga lahko izdelate tudi s pomočjo vaših najmlajših. Zagotavljam vam, da bo dragemu poskočil srček. 😉 Izdelajte Valentinov okvir iz slanega testa.

Potrebujemo:

  • moko
  • sol
  • barvo (akrilno ali jedilno)
  • model srčka
  • vodo
Izdelaj Valentinovo darilo iz slanega testa

V skledi najprej zmešamo moko in sol v razmerju 1:1. Nato dodamo vodo, v katero smo predhodno dali barvo (akrilno ali jedilno) ter vse skupaj pregnetemo v testo. Sama sem delala z akrilnimi barvami, da je bila rdeča čim bolj intenzivna. Če so vaši otroci mlajši, lahko namesto akrilne barve, uporabite jedilne, tako ne bo težav, če bodo malčki dali testo v usta. Vodo dodajmo postopoma in mešamo toliko časa, da dobimo strukturo testa. Če se vam ponesreči in ste dodali preveč vode, enostavno dodamo moko in sol v enakem razmerju.

Zgneteno testo na peki papirju razvaljamo na približno 1 cm debeline. Z modelčkom v obliki srca odtisnemo stran prostorček, v katerega bomo kasneje vstavili fotografijo. Pazite, da modelček za izrez ne bo premajhen in da bo širina okvirja dovoljšna, če boste izdelali okvir z odstisom otroških dlani. Sama sem uporabila modelček za peko jajčk na oko.

Izdelaj Valentinovo darilo iz slanega testa

Zunanji rob srca obrežite z nožem.

Izdelaj Valentinovo darilo iz slanega testa

Sedaj je potrebno testo posušiti. Sama sem ga sušila v pečici 3 ure pri 100 ° C, lahko pa ga pustite na sobni temperaturi. In tako je Valentinov okvir končan. Za lesk ga lahko premažete z lakom ali ga z barvami še dodatno okrasite.

Izdelaj Valentinovo darilo iz slanega testa

Kaj si misliš o tem?

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Ni še komentarjev. Bodi prvi/a in zapiši svojo misel.