Prazniki za vse

Prazniki za vse

December je za večino ljudi najbolj čaroben mesec v letu. Poln pričakovanj, smeha, veselja. Druženja s prijatelji in družino ter občudovanja tisočerih luči okoli nas. Vendar je za nekatere vse prej kot to. Za nekatere je to najtežji mesec v letu. Mesec, v katerem bi se najraje skrili v najtemnejši kot in ostali tam, dokler ne ugasne še zadnja lučka. Mesec v katerem razlike, ki so jih potisnile v ta temen kot, pridejo najbolj do izraza.

Ti ljudje so med nami. Nekatere ste morda opazili, spet druge morda dnevno srečujete, pa to uspešno skrivajo pred vami. Morda njihove oči niti ne morejo skriti klica na pomoč, pa v vašem življenju preprosto ni prostora za njihovo stisko, da bi jo sploh opazili.

In ti ljudje imajo otroke. Otroke, ki si želijo biti ljubljeni, ki si želijo družbe vrstnikov in ki si želijo, da bi se njihovi starši vsaj včasih preprosto nasmehnili in jim rekli: “vse bo ok.” Pa zaradi finančne stiske svojih staršev tega enostavno ne morejo doživeti.

PRAZNIKI ZA VSE

To so razlogi, zaradi katerih bomo Mami blogerke ta december namenile svojo energijo in pozornost tistemu, kar zares šteje. Nimamo čarobne palčke, da bi odpravile revščino. Imamo pa moč svojih besed, ki lahko pomagajo odpreti oči mnogim in na ta način prispevati svoj delček k bolj prijaznemu jutri za vse nas.

V sodelovanju z Zvezo prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje in projektom Botrstvo v Sloveniji smo zbrale nekaj družin, za katere bo letošnji december drugačen, saj smo poiskale podjetja, ki jim bodo pomagala do najnujnejših potrebščin in tako vsaj malo pripomogla k lepšim dnem v tem prazničnemu času. Kdo se je našemu vabilu odzval in za koga so poskrbeli, bomo objavljale na naši FB strani in na spletni strani.

KAJ LAHKO STORITE VI?

Poleg tega, da nam bo prav prišla pomoč v obliki deljenja teh objav in ozaveščanja širše javnosti, nam jo lahko pomagate spodbuditi k doniranju v akciji ”Čarobna zima”. Pomagate lahko na več načinov:

1. Čarobno zimo lahko pomagate ustvariti tudi vi. Na spletni strani www.carobnazima.si lahko darujete sredstva po svojih zmožnostih v poljubnem znesku in omogočite doživetja družinam v stiski iz vse Slovenije.

2. Tisti, ki bi želeli osrečiti družine v stiski namesto nakupa daril za svoje bližnje, boste prejeli posebno pisemce, ki ga lahko letos nastavite pod smrečico ali pošljete nekomu, ki bi ga sicer obdarovali drugače. Pomagate pa lahko tudi s poslanim SMS-sporočilom BOTER5 na številko 1919 in darovali boste 5 EUR za doživetja Čarobne zime.

3. In če bi otroke želeli materialno obdarovati?
V času akcije »Čarobna zima« bodo lahko botri, ki že pomagajo otrokom v projektu Botrstvo, obdarili tudi svoje varovanke ali varovance. Za informacije o tem, kaj si otroci želijo, se lahko obrnejo na ekipo Botrstva na elektronskem naslovu info@boter.si.

Tisti, ki niso botri, a bi si vseeno želeli obdariti otroke v stiski z darilci, pa lahko na Zaloško 54 v Ljubljani, kjer je skladišče ZPM Ljubljana Moste – Polje, prinesejo knjige, primerne za otroke ali mladostnike, ali družabne igre.

4. Pomagate širiti besedo in zgodbe na svojih družbenih kanalih. Zagotovo imate med prijatelji koga, ki lahko pomaga.

 

Vsem se iz srca zahvaljujemo!
Mami blogerke

Kaj si misliš o tem?

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Ni še komentarjev. Bodi prvi/a in zapiši svojo misel.