Umetni sneg in mini snežaki

Sneg. Le kdo ga ne mara? Ja, res je, jutranje kidanje in čiščenje avta, ko se ti najbolj mudi v službo ali pa hoja po plundri, res niso višek zimske idile. A kljub vsemu ga imamo radi, saj nam nudi obilo možnosti za rekreacijo, igro, šport in ostala razvedrila. In zakaj ga obožujejo naši najmanjši? Zaradi snežakov, seveda!

Ste kdaj pomislili, da bi sneg imeli kar doma, v toplem zavetju hiše? Seveda niste, le kdo bi bil tako nor. 😉 No, v tokratnem vodiču vam bom pokazala kako narediti, recimo mu, umetni sneg in mini snežake. Brez vode in brez mraza. Verjemite, da poleg otroške, bo (vsaj prikrito) pozornost pritegnil tudi pri atijih. 🙂

Za izdelavo potrebujete zgolj dve stvari:

  • sodo bikarbono
  • balzam za lase

Sodo bikarbono, v razmerju 3 : 0,5, zmešajte z balzamom (npr. 3 šalčke sode bikarbone in 0,5 šalčke balzama). Vse skupaj dobro pregnetite in že lahko pričnete z oblikovanjem snežakov!

Mini snežakom lahko iz rozin, fižolčkov ali česa podobnega izdelate oči in nos, iz majhnih vejic ali zobotrebcev pa še roke. Na glavo mu namesto klobuka posadite plastenkin zamašek, v vaših škatlah pa poiščite košček darilnega traku za šal.

Pozor: stanovanje vam bo fajn dišalo po balzamu! 😉

Z ljubeznijo,
signature

Kaj si misliš o tem?

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Ni še komentarjev. Bodi prvi/a in zapiši svojo misel.

Prejšnji
Božične predloge za štetje
Umetni sneg in mini snežaki