Mini jelka

Za vse, ki imate male otroke in si ne upate postaviti prave jelke, si lahko pomagate z mini jelko. Mini, lepa in malo nevsakdanja jelka, ki je nastala čisto po naključju. Pri izdelavo lahko aktivno sodelujejo tudi otroci, naša dva sta napikala skoraj vse zobotrebce.

Za izdelavo jelke potrebujete:

  • stožec iz stiropora
  • perlice na vrvici
Potrebujemo
Za jelko potrebujemo

 

Prvo izdelamo spodnji del naše jelke. In sicer si pomagamo s pištolo za vroče lepilo. Začnemo spodaj na stožcu in prilepimo perlice, ki jih potem ovijamo okoli stožca. Jaz sem prilepila le spodnje perlice in zgornje, vmes pa so ne prilepljene. V kolikor nam tako minimalistična “jelka” ni všeč, lahko dodamo se okraske, ali pa pustimo otrokom da sami prilepijo kakšno stvar po svojem okusu ;). Ko končamo z izdelavo “jelke”, jo damo na stran in se lotimo izdelave snežene krogle.

 

Za sneženo kroglo potrebujemo:

  • kroglico iz stiropora
  • zobotrebci
  • sneg v spreju
Potrebujemo
Za snežno kroglo potrebujemo

 

Najprej zapičimo zobotrebce v kroglo iz stiropora. Tukaj sta naša dva mulca pridno sodelovala, in morem priznat, da sem bila presenečena, da lahko triletnik s takšno natančnostjo dela tako “fino” opravilo. Zapičit vse zobotrebce vzame kar nekaj časa, ampak rezultat je res čudovit. Nisem sicer štela, ampak smo jih sigurno porabili več kot 100.

 

mini_jelka-1
Napikamo vse zobotrebce

 

Najtežji del, je napikati zobotrebce v spodnji del krogle. Pomagali smo si tako, da smo jo dali na kozarec, da smo lahko popikali celotno kroglo. Ko je bila krogla končno popikana, smo ji  posprejali s snegom. Za tole kroglo smo porabila cel sprej. In mogoče, nebi škodovalo, če bi ga imela še kaj.

 

mini_jelka-3
Posprejamo s snegom

 

Potem smo našo kroglo nekaj časa pustili, da se je posušila. Že samo ta krogla je lahko čudovit okrasek, za na omaro ali nad kamin.  Sama pa sem kroglo dodala na našo že prej narejeno mini jelko. Kroglo sem pritrdila z zobotrebcem in jo postavila v sobo od mulcev, da imata tudi ona dva svojo mini jelko.

 

mini_jelka-5
Mini jelka

Kaj si misliš o tem?

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Ni še komentarjev. Bodi prvi/a in zapiši svojo misel.