Ledena jajčka in spoznavanje ledu

Izdelovanje ledenih jajčk, igra z ledomŠe ena ideja za kratkočasenje v teh dneh, ko popoldneve preživljamo povečini doma. Sploh zanimiva je bila našima dvema, saj Primorci nismo ravno “priviligirani” kar se ledu in snega tiče in jima je bilo to agregatno stanje še precejšnja neznanka. 🙂

 

Pozimi je tudi pri nas mraz pokazal svoje zobe in smo na sprehodu odkrili nekaj ledu, ki sta ga z navdušenjem drobila in se ga dotikala. Ker sta tudi po prihodu domov tako vzhičeno govorila o ledu, ni šlo drugače, kot da se tudi o njegovem nastanku podučimo. In tako smo izdelali ledena jajčka.

Potrebujemo:

  • balone
  • igrače (avtke)
  • pršilko
  • fen
  • kladivo
  • izvijač

V balone smo stlačili avtke, jih napolnili z vodo in dali v zamrzovalnik ter tam pustili čez noč. Prepričana sem bila, da bosta na zadevo pozabila, a takoj ko sta se zjutraj zbudila, sta tekla v zamrzovalnik preveriti, če se je led ze naldil. Ja, fanta, se je že naredil. 🙂

Balone smo odstranili, led dali vsakemu v svojo skledo in zabava se je pričela.

Izdelovanje ledenih jajčk, igra z ledom

Izdelovanje ledenih jajčk, igra z ledom

Izdelovanje ledenih jajčk, igra z ledom

Sprva sta težko dojela, da se led ne segreje, a zanimivo je postalo s spoznanjem, da se stopi v vodo. V pršilke sem jima nato natočila vročo vodo. Kako sta hitela s špricanjem, da bi se dokopala do prvega avtka!

Izdelovanje ledenih jajčk, igra z ledom

Za naslednji jajček sem se spomnila risanke, v kateri so za taljenje ledu uporabili fen. Ponovno navdušenje! 🙂

Izdelovanje ledenih jajčk, igra z ledom

Vrhunec zabave pa je bil tretji jajček, ko sem jima dala kladivo, da razbijeta led. O, radost! 🙂

Po treh osvobojenih avtkih pa ju je volja nekoliko minila in sta pustila, da se jajčka odtalijo sama. Priznat pa moram, da že dolgo časa nista bila tako navušena nad kakšno stvarjo, kot nad temi ledenimi jajčki. Vredno poskusa, vam povem, sploh pa, ker je zadeva tako zelo enostavna za izdelavo!

Z ljubeznijo,
signature

Kaj si misliš o tem?

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Ni še komentarjev. Bodi prvi/a in zapiši svojo misel.

Prejšnji
Naravna kozmetika – najučinkovitejši domači deodorant
Ledena jajčka in spoznavanje ledu