Kristina Kuzmić – mama, ki je pripravljena in sposobna povedati resnico

Kristina Kuzmić je mlada, energična, kreativna in zelo neposredna mama. V svojih vlogih na Youtube, skoraj brutalno realno in brez dlake na jeziku, na zelo komičen način interpretira najbolj vsakdanje prigode materinstva oziroma starševstva. V njenih vlogih vas bo nasmejala do solz, hkrati pa boste spoznali, da niste edini starš, ki se mu zdi starševstvo najtežja naloga na svetu.

Kdo je Kristina Kuzmić?

Kristina Kuzmič Oprah ShowKristina Kuzmić je Hrvatica, ki je pri 15-ih letih zaradi vojne na Balkanu, zapustila rodni Osijek in s starši migrirala v ZDA. Po hudi ločitvi od prvega moža je ostala sama z dvema otrokoma, njeno življenje pa je bilo v razsulu.

 

Delala je kot natakarica, obenem pa, za hobi, blogala in vlogala svoje kuharske recepte, kasneje pa starševske nasvete. Prelomnica v njenem življenju se je zgodila leta 2011, ko je izmed 20.000 prijavljenimih kandidatov, skupaj s sotekmovalcem, osvojila zmago v “My Own Show” pri Oprah Winfrey. Nagrada je bila lastna kuharska oddaja, 100.000 dolarjev in avtomobil, kar je njeno življenje obrnilo na glavo. Skupaj z zmago je prišla tudi prepoznavnost, kar je njen Youtube kanal in Facebook stran dvignilo v nebo, o njej pa so pisali tudi v The Huffington Post, People Magazine, Cosmopolitan, Yahoo itd.

Zakaj sploh pišem o Kristini in zakaj bi vam, drage mame, koristilo spremljati njene objave?

Kristina KuzmičNaši najmlajši so, bolj kot ne, v celoti prevzeli naša življenja in naše prioritete. Starši svojim otrokom želimo nuditi le najboljše, ob tem pa pogosto pozabljamo nase, kar nas lahko počasi vodi v splošno nezadovoljstvo, pomanjkanje samozavesti in nizko samopodobo. Pri starševstvu izgubimo sebe. 

Kristinine objave pa na duhovit, zanimiv in sarkastičen način vlivajo spoznanje, da se vse mame soočamo z istimi dvomi in strahovi ter vzpodbuja bolj zdrav in chill out način starševstva.

Kristina meni, da bi morala po dolgem dnevu, ko so njeni trije otroci naposled v postelji, čistiti hišo. Namesto pobiranja igrač, pranja perila in likanja, pa je izbrala sebe, saj “pomembne so prioritete”, pravi.

Bo čez leta res pomembno, ali smo za vsakim obrokom pomili posodo? Neee!
Mojim otrokom bo veliko bolje, če imajo sproščeno, skulirano in zadovoljno mamo, kot pa če živijo v popolnoma urejeni in čisti hiši.

 

 

O odnosu do svojih treh otrok (Luka, Matea, Ari) pravi:

Ne vzamem tega osebno, ko me lastni otroci ne marajo. In iskreno, če bi me marali 100% časa, bi pomenilo, da sem pri starševstvu nekaj zgrešila. Pa tudi njihova prijateljica nisem.
Današnji starši so preveč obsedeni z biti všečni svojim otrokom. Moja poglavitna naloga kot starš, je imeti rada svoje otroke, kar pa ne pomeni zadovoljiti vsako njihovo željo. Raje se zavzemam, da odrastejo v dobre ljudi s pravimi vrednotami, kot pa da bi bili moji fan-i.

Poleg starševskih in kuharskih, pa občasno postreže tudi s praktičnimi nasveti za dom. Vse vemo, da rjuhe z elastiko niso najbolj priročne za zlaganje, a Kristina pokaže enostaven trik kako se zadeve lotiti.

My tutorial for how to properly fold a fitted sheet… (This is from my latest video called “Not Life Damaging.” Scroll down my timeline and you’ll see it!)

Posted by Kristina Kuzmic on Friday, April 21, 2017

 

…ter kako se spopasti s stresom.

This is how I manage all those hours in the car, driving my kids all over the place, to and from activities and play dates, picking them up, then driving them back because they forgot something… And at the end of the day, just when I think the driving is done for the day, one kid reminds me that I promised I’d take them to the store to get supplies for a school project…which is due the next morning. #momtaxi #musichelps

Posted by Kristina Kuzmic on Wednesday, March 15, 2017

 

In prav zato mi je všeč. Ker me občasno spomni, da nisem le mama, ampak predvsem ženska. S prioritetami. Kaj bi lahko še dodala? “Kristina, hvala ti!”

Z ljubeznijo,
signature

Kaj si misliš o tem?

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

1 Comment
  • Kuzmič
    avgust 25, 2018

    Kristina je na pol Hrvatica, njen oče je pa Slovenec. Pravilen priimek se glasi Kuzmič, brez mekani č in prihaja iz Prekmurja. Je pa res, da na duhovit način predstavlja starševske težave.

Prejšnji
Vrtec v katerem se otroci kljub nevihti lahko igrajo na prostem
Kristina Kuzmić – mama, ki je pripravljena in sposobna povedati resnico