8 netipičnih stvari, ki jih vzamem s seboj na dopust

Letni dopust na morju. Tisti čas, ki ga vsi čakamo in do katerega nestrpno odštevamo dneve že od trenutka, ko smo oddali rezervacijo, pa čeprav je to bilo first minute januarja meseca. In končno prileze tisti teden pred odhodom, ko je potrebno začeti na kup spravljati stvari, oprati perilo, urediti zdravstvena zavarovanja in vse ostalo, kar bomo potrebovali na morju.

Poleg kopalk, brisač, zaščitne kreme, potrebujemo še kup ostalega, da bomo “pripravljeni na vsako nepredvideno situacijo”. V zadnjem delu stavka upam, da ste zapazili sarkazem, saj pri pripravljanju potrebščin mnogokrat zelo pretiravamo, a dejstvo je, da je fajn imeti rešitev pri roki, ko gre na dopustu kaj narobe.

Vas zanima kaj je tisto, kar na mojem seznamu nikoli ne manjka in mi, večinoma, na dopustu pride zelo prav?

 1. Camu camuCamu Camu
  Verjetno ni človeka, ki ne bi občutil sprememb pri odvajanju, ko spremeni okolje in hrano. Po navadi traja do tri dni, da se telo privadi, v tem času pa lahko imajo mnogi precej hude neprijetnosti. Zato na dopust vedno vzamem Camu Camu, ki je poln vitaminov in odlično ureja prebavo, če ga predoziramo. Zato ga že s prvim dnem dopusta začnemu mešati v pijačo in se tako izognemo težavam. 
 2. PodaljšekPodaljšek
  V moji prtljagi se vedno znajde tudi podaljšek. Ne glede na to ali bomo prenočevali v hotelski sobi, apartmaju ali mobilni hišici, vedno zmanjka kakšna električna vtičnica ali pa so nerodno in nepraktično razporejene – sploh v času, ko je dnevno potrebno polniti cel kup elektronskih naprav. Po navadi ga uporabljam, da lahko pozno v noč delam na računalniku ali da lahko v ”pica panu” na terasi spečem kakšne palačinke. 🙂
 3. Naglavna svetilkaNaglavna baterijska svetilka
  S sabo vedno vzamem naglavno baterijsko svetilko. Če si z otroki delimo sobo, ob mojem bioritmu in zbujanju s petelini, mi pride še kako prav, saj si jo lahko nataknem na glavo in v miru berem knjigo, ne da bi motila ostale. Občasno pa se odpravim tudi na zgodnji jutranji sprehod, loviti sončni vzhod.
 4. Varnostne zaponkeVarnostne sponke (ali kljukice za perilo)
  Moj dragi vedno zavija z očmi, ko vidi, kaj vse jemljem s sabo na dopust. Kot npr. varnostne sponke (ali kljukice za perilo). S sponkami najpogojsteje spmnem zavese, da nas prvi sončni žarki ne prebudijo. Zgodilo pa se je že tudi, da smo morali resetirati požarni alarm, ki se je sprožil iz čistega miru. Vsestranski pripomoček, pač. 🙂
 5. Odstranjevalec madeževOdstranjevalec madežev
  S sabo nikoli ne vzamem pralnega praška, saj privlečem dovolj oblačil. A pogosto se otroka umažeta tako, da če bi čakala povratek domov, bi bili madeži že tako zasušeni, da jih ne bi bilo možno več odstraniti. Zato s seboj vzamem odstranjevalec madežev in kakšen najhujši madež operem takoj na dopustu in tako rešim marsikatero oblačilo.
 6. DežnikDežnik
  Kljub temu, da pred odhodom na dopust vedno preverim vremensko napoved, se v moji prtljagi najde tudi dežnik, tisti zložljiv. Poleg pred dežjem nas je obvaroval tudi lani, ko smo na Krku, sredi “ničega”, obstali z okvarjenim avtom pod žgočim soncem.
 7. Lepilni trakLepilni trak
  V potovalki nikoli ne manjka lepilni trak. Najbrž ni potrebno izpostavljati vsestranskosti tega izuma, a naj povem, da smo s tem popravili že posteljo, umivalnik, stol, ležalnik in še kaj.
 8. VeziceVezice
  S sabo vzamem tudi nekaj vezic, saj se po uporabnosti lahko skoraj kosajo z lepilnim trakom. Na zadnje sem jih uporabila za privezati dve enojni postelji v zakonsko. 🙂

Upam, da sem vas s tem mojim čudaškim seznamom vsaj malo nasmejala, obenem pa da ne upate, da sem čisto vsekana. 🙂

Kaj pa je stvar, ki ne sme manjkati v TVOJI potovalki?

Kaj si misliš o tem?

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Ni še komentarjev. Bodi prvi/a in zapiši svojo misel.