1. april, dan norcev ter ideje za prvoaprilske šale

Jutri je 1. april, neuradni praznik norcev ali norčavosti, ki ga praznujemo v mnogih državah sveta. Praznik bi naj izviral iz leta 1713 in ga je prvič razglasil francoski kralj Ludvik XIV, po tem, ko ga je dvorni norček tako potegnil za nos, da je skoraj izgubil krono. Spet drugi so mnenja, da izvor sega še mnogo dlje v zgodovino, saj dan norcev bi naj imeli že Iranci, ki ga praznujejo vsako leto na 13. dan perzijskega novega leta, se pravi 1. ali 2. aprila. Dokazi o obstoju tega dne bi naj segali v leto 536 pred našim štetjem.

Seveda si na ta dan vsi radi koga privoščimo. Eni so bogati z idejami, izvirnostjo in navihanostjo, drugi malo manj. Da pa boste lahko tudi slednji potegnili za nos koga od sodelavcev ali domačih, vam podajam nekaj predlogov:

 1. “Mlečni madež”

  Z lepilom naredite bel madež in ga posušite. Posušenega položite na računalniško tipkovnico od sodelavca/ke, poleg pa postavite še skodelico z mlekom in šala bo popolna!
 2. Barvna voda
  Obarvajte jutro vaše družine. Zvečer v pipo skrijte nekaj jedilne barve, naslednje jutro pa opazujte prvega, ki si bo šel umiti zobe. Predlagam živo rdečo barvo! 😉
 3. “Pokvarjena” Coca-ColaKupite nekaj steklenic Coca-Cole in in sojine omake. Zamenjajte Coca-Cola s sojino omako in  jo ponudite komu, ki zares obožuje Coca-Colo. Ob tej šali se boste zagotovo nasmejali!
 4. Lov na zaklad
  Ta šala je stara, a dobra. Na tla z lepilom prilepite nekaj denarja in opazujte ljudi, kako se ga trudijo pobrat. Poskusite s kovancem dveh evrov.
 5. KačaV službo s sabo prinesete prazno kletko, nanjo pa prilepite napis: NE DOTIKAJ SE KAČE! Ob tej šali bo verjetno nastal rahel preplah v pisarni 😉
 6. Hrupni stol
  Pod stol vašega sodelavca ali pa kar šefa prilepite trobljo in mu stol dvignite čisto do konca gor. Ko ga bo hotel spustiti, ga bo prestrašil glasni zvok.
 7. OstankiKupite lubenico in jo izdolbite, kot kaže fotografija. Spodaj dodajte liste z napisom: DRAGI SAMO ZATE!
 8. Računalniška miškaČe želite komu nagajati, mu na spodnji del miške prilepite listek na katerega lahko, za popolno šalo, napišete posvetilo. Sodelavca seveda opazujte, kaj vse bo počel, ko mu miška ne bo delala.
 9. Miš
  Kupite rdečo peso in jo skrijte v kakšno škatlo. Tale šala, mislim, da je najboljša. 🙂
 10. Pizza

  Za kosilo v pisarni naročite pizzo. Ko prispe, pizzo zamenjajte z brokolijem ali cvetačo, notri pa napišite prvoaprilsko posvetilo.
 11. Lak za nohteČe imate doma preprogo, je to idealna šala! Na peki papir zlijte nekaj laka za nohte in počakajte, da se lužica posuši. Ko je suha jo  prestavite na tepih ali kavč ter počakajte na moževo reakcijo. 🙂
 12. MiloČe uporabljate navadno milo ga premažite s prozornim lakom za nohte in opazujte ljudi, ko se čudijo, zakaj milo “ne dela”.
 13. Oreo piškoti
  V Oreo piškotih zamenjajte sladko polnilo s pasto za zobe in jih ponudite gostom. 😉
 14. Test nosečnostiKupite test nosečnosti in s flomastrom narišite dve črtici za pozitivni rezultat. Partnerjeva reakcija bo “priceless”. 😉
 15. Pokliči go. Medved
  Sicer stara, ampak še vedno se bo našel kdo, ki bo nasedel. Na listek sodelavcu napišete številko živalskega vrta in dopišete: “Pokliči stranko, gospo Medved.”
Z ljubeznijo,
signature

Kaj si misliš o tem?

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Ni še komentarjev. Bodi prvi/a in zapiši svojo misel.

Prejšnji
10 načinov kako biti boljši starš – moj seznam
1. april, dan norcev ter ideje za prvoaprilske šale