Pasji mladički na njihov prvi delovni dan

Ne glede na to, kako luštni so, ne pozabite – tej pasji mladički imajo pomembno misijo! Zaradi njihovega sluha in voha, kateri je 50 krat občutljivejši kot človeški, so psi nepogrešljivi člen akcij reševanja pogrešanih oseb, v policijskih vrstah kot iskalci drog in imigrantov ter vodiči slepim in slabovidnim osebam. 

Njihova obleka ni le zgolj modni dodatek, ampak je njihova uniforma, ki ljudi opozarja, da so v službi in opravljajo pomembno delo! Zato, ko srečate takega psa, kljub še tako veliki želji, se zadržite od tega, da bi jih pobožali, hranili ali kako drugače motili.

Pasma reševalnega psa ni tako pomembna, šolanje pa se lahko prične že pri enem letu starosti, a zahteva tri leta intenzivnih priprav, da postane rutiniran, psihično zrel in zanesljiv. In ker najbrž poznate tisti občutek ponosa, ko ste svoje otroke prvič peljale v vrtec ali šolo, se boste lahko, ob spodnjih fotkat, nedvomno poistovetile s pasjimi vodniki, ko je nastopil prvi delovni dan njihovih novih štirinožnih partnerjev.

 

Z ljubeznijo,
signature

Kaj si misliš o tem?

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Ni še komentarjev. Bodi prvi/a in zapiši svojo misel.

Prejšnji
Gregorčki – Ladjice za gregorjevo in seznam dogodkov spuščanja ladjic
Pasji mladički na njihov prvi delovni dan