Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Pasji mladički na njihov prvi delovni dan

Ne glede na to, kako luštni so, ne pozabite – tej pasji mladički imajo pomembno misijo! Zaradi njihovega sluha in voha, kateri je 50 krat občutljivejši kot človeški, so psi nepogrešljivi člen akcij reševanja pogrešanih oseb, v policijskih vrstah kot iskalci drog in imigrantov ter vodiči slepim in slabovidnim osebam. 

Njihova obleka ni le zgolj modni dodatek, ampak je njihova uniforma, ki ljudi opozarja, da so v službi in opravljajo pomembno delo! Zato, ko srečate takega psa, kljub še tako veliki želji, se zadržite od tega, da bi jih pobožali, hranili ali kako drugače motili.

Pasma reševalnega psa ni tako pomembna, šolanje pa se lahko prične že pri enem letu starosti, a zahteva tri leta intenzivnih priprav, da postane rutiniran, psihično zrel in zanesljiv. In ker najbrž poznate tisti občutek ponosa, ko ste svoje otroke prvič peljale v vrtec ali šolo, se boste lahko, ob spodnjih fotkat, nedvomno poistovetile s pasjimi vodniki, ko je nastopil prvi delovni dan njihovih novih štirinožnih partnerjev.

 

Ker si že tukaj, preberi tudi tole

No Comments Yet.

What do you think?

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja