Kako živi Mark Zuckerberg? Pametni dom Jarvis

Mark Zuckerberg je programer in soustanovitelj Facebooka ter spada med najbogatejše ljudi na svetu. Verjetno mislite, da ima osupljiv dom, ampak ne na način, kot si verjetno predstavljate. A kratkim je Mark na svojo Facebook stran naložil video, kjer je predstavil svoj najnovejši izum: pametni dom, ki ga je poimenoval “Jarvis”.

Hiša v Palo Altu, ki jo je pred leti kupil za 7 milijonov dolarjev, pa ni nič kaj pretirano podobna hiši milijarderja. Nasprotno, njegov dom je zelo ameriško običajen in nič kaj glamurozen. Morda pa to ni niti tako presenetljivo, saj ne pozabite, da govorimo o človeku, ki večino časa preživi obut v Adidasovih natikačih, jeansu in kratki majčki.

Precej bolj kot sama hiša, pa je navdušil Markov zadnji izum, tj. asistent za pametni dom Jarvis. Jarvis prižiga in ugaša luči, igra glasbo po željah, odpre glavna vrata in dovoli vstop ljudem, ki jih prepozna s Facebooka, naredi zajtrk in celo prebudi njegovo hčerko. Vse to z glasom Morgan Freemana. 🙂

V predstavitvenih videih, ki vsebujejo tudi nekaj hudomušnih vložkov, se Mark med drugim  poheca na račun glasbe skupine Nickelback, Jarvis pa se malce pritožuje nad nehvaležnim delom, ki ga opravlja. 🙂

Kaj pravite, bi imele Jarvisa v svojem domu?

After a year of coding, here's Jarvis.

Objavil/a Mark Zuckerberg dne Torek, 20. december 2016

Priscilla's experience with Jarvis has been a little different…This one is based on mishaps she endured while I built Jarvis.

Objavil/a Mark Zuckerberg dne Torek, 20. december 2016

After seeing Jarvis from my perspective and Priscilla's, we thought it would be funny to do one from the AI's perspective too. Morgan Freeman is absolutely brilliant.

Objavil/a Mark Zuckerberg dne Sreda, 21. december 2016

Z ljubeznijo,
signature

Kaj si misliš o tem?

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Ni še komentarjev. Bodi prvi/a in zapiši svojo misel.

Prejšnji
Dišeče kroglice za kopel
Kako živi Mark Zuckerberg? Pametni dom Jarvis