Igralci Beverly Hills 90210 takrat in sedaj

Beverly Hills 90210Mnogo pred TV hiti Desperate HousewivesGrey’s AnatomySex and the City in drugimi smo, takratni osnovnošolci ’90-ih, obsedeno spremljali zgodbe skupine “običajnih” kalifornijskih srednješolcev. Vključevale so nekaj močnih dramskih prigod, kot npr. nezvestobo, najstniško nosečnost, samomor in ločitve. Govorimo seveda o ikonični TV seriji Beverly Hills 90210, ki je pomagala definirati celotno dekado najstnikov v 90-ih. Le kako bi pozabili na plakate iz revije Bravo na stenah naših spalnic, šolskih zvezkov s sliko Luke Perry-ja in majice z logotipom 90210. Aaah….sladki časi! 🙂

Serija, ki jo je takrat ustvaril precej neznani scenarist Darren Starr, se vrti okoli Brende (Shannen Doherty) in njenega brata dvojčka Brandona Walsh (Jason Priestley), ki ju je sila razmer, iz mrzle Minnesote, preselila v glamurozni in vroči Beverly Hills. Družbo jima je delal novi krog kalifornijskih prijateljev: uporniški Dylan McKay (Luke Perry), zabavljaški Steve Sanders (Ian Ziering)Donna Martin (Tori Spelling), glav’ca skupine Andrea Zuckerman (Gabrielle Carteris), lepotička Kelly Taylor (Jennie Garth) in David Silver (Brian Austin Green).

Ko je serija oktobra 1990 debitirala, so bili glavni igralci (čeprav so v seriji igrali dijake) stari 20 let, danes pa je banda iz Peach Pit-a v svojih srednjih letih. Kaj so počeli po seriji in kako izgledajo danes? Poglej naprej!

Shannen Doherty

Shannen Doherty

Kakor skoraj tipično za mnoge otroške zvezde, je tudi njeno odraslo življenje bilo polno norih dogodkov. Od nasilja na snemanjih, do romanc z mnogimi. Čeprav je bila Brenda kot lik skromna, so Shannen leta 1994, zaradi njenega pretirnega zvezdniškega obnašanja, odpustili iz serije Beverly Hills. Težak karakter in spori s soigralci so ji namenili enako usodo tudi pri kasnejši seriji Charmed. Poleg nekaj manjših prigod je tabloide polnila predvsem z dvema propadlima zakonoma, ponarejanjem bančnih čekov, zaporom zaradi vožnje pod vplivom alkohola, golo pojavo v reviji Playboy in ostalim.

Danes je poročena s fotografom Kurtom Iswarienko.

Gabrielle Carteris

Gabrielle Carteris

Gabrielle Carteris je bila najstarejša v zasedbi, saj je bila že skoraj pri 30-ih, ko je igrala 16-letno Andreo Zuckerman. Leta 1995 se je odločila zapustiti serijo in pot nadaljevala v lastni pogovorni oddaji, a so le-to po koncu prve sezone ukinili. Kasneje se je pojavila v nekaj filmih in reality showu The Surreal Life ter sinhronizirala video igrice. Poročena je z borznim brokerjem, s katerim imata dva otroka.

Tori Spelling

Tori Spelling

Tori Spelling, a.k.a. Donna Martin, a.k.a. hčerka producenta serije Aarona Spellinga, je nastopila v mnogih TV projektih svojega očeta, med drugimi v Vegas, T.J. Hooker in The Love Boat. Po koncu serije Beverly Hills bi lahko, iz njenega odraslega življenja, napisali novo TV limonado.

Po dveh letih zakona z igralcem in scenaristom Charlie Shanian-jem, je skočila v objem soigralca Dean McDermott-a, s katerim sta svoje življenje spremenila v reality show z naslovom Tori & Dean. Skupaj imata štiri otroke, leta 2014 pa sta v javnosti prala svoje umazano zakonsko perilo, tudi zaradi moževe nezvestobe in odvisnosti od drog. V slogu pravih hollywoodskih prostitutk sta iz situacije naredila resničnostno-dokumentarno serijo True Tori, v kateri je dokumentirano njihovo družinsko življenje, začenši z moževo rehabilitacijo od drog in reševanje propadajočega zakona.

Bravo, Tori!

Brian Austin Green

Brian Austin Green

Brian Austin Green je že med serijo izdal svoj hip-hop album One Stop Carnival. Njegova glasbena kariera se sicer ni obnesla in tako je nadaljeval z igralstvom. Zasledili smo ga lahko v vižah TV serij Smallville, Desperate Housewives, The Wedding Band in Anger Management s Charlie Sheen-om. Iza TV zaslonov je bil v razmerju s soigralko iz Beverly Hillsa Tiffani Thiessen, z igralko Vanesso Marcil sta leta 2002 dobila sina, leta 2010 pa se je poročil z Megan Fox.

Luke Perry

Luke Perry

Aaaah, Dylan… 😉 Luke Perry je bil glavni razlog zakaj smo najstnice spremljale Beverly Hills, a ne? 🙂 Uporniški samotar Dylan McKay je postal James Dean ’90-ih let. Po koncu serije je Perry dobil nekaj vidnejših vlog, kot npr. v Buffy the Vampire SlayerOz ter na Broadwayu v The Rocky Horror Picture Show. Leta se je ločil od žene Minnie Sharp, s katero si delita skrbništvo nad sinom in hčerko.

Jason Priestley

Jason Priestley

Modrooki Jason Priestley je svojo kariero začel v ’80-ih v serijah Airwolf in 21 Jump Street, preden je dobil glavno vlogo v Beverly Hillsu. Poleg igralske vloge se je kasneje pri seriji zapisal tudi kot režiser in producent. Kakor njegova igralska dvojčica Shannen Doherty je tudi on imel nekaj težav z zakonom. Leta 1999 je bil udeležen v prometni nesreči pod vplivom alkohola, zaradi česar je moral pet dni prespati v losangeleškem priporu ter se udeležiti odvajalnega programa od drog in alkohola. Leta 2002 je bil ponovno huje poškodovan v nesreči z avtom. Po rehabilitaciji je nadaljeval z igralstvom, danes pa s svojo drugo ženo Naomi Lowde in dvema otrokoma živi v Los Angelesu.

Ian Ziering

Ian Ziering

Beverly Hills je bil za Ian Ziering-a začetek (vidnejše) igralske kariere. Po koncu serije je njegova kariera, kakor tudi zakon s playbojevo zajčico Nikki Schieler, potonila in tako, razen manjših pojav na TV, ni bil deležen opaznejših vlog. Leta 2008 se je udeležil ameriške oddaje Zvezde plešejo, kjer je s prefinjenim zibanjem priplesal do polfinala. V zadnjih nekaj letih ga lahko občasno vidimo kot gostujočega slačifanta pri Chippendales.

Jennie Garth

Jennie Garth

Če smo punce serijo gledale zaradi Luke Perry-ja, so fantje to nedvomno počeli zaradi Jennie Garth, oz. Kelly Taylor. Po koncu serije je Garthova vidnejšo vlogo dosegla v seriji What I Like About You ter, tako kot Ian Ziering, leta 2007 priplesala v polfinale v Zvezde plešejo. Po 12-ih letih zakona se je ločila od nekdanjega soigralca Peter Facinelli-a, s katerim imata tri otroke. Po ločitvi je tabloide polnila z domnevno romanco z Luke Perry-jem, a to so najbrž bile le pobožne želje ljubiteljev nekdanje serije. Leta 2014 so začeli s predvajanjem reality showa The Jennie Garth Project, v katerem Jennie renovira svojo hišo. Garthova je nekajkrat bila na lestvici najbolj seksi žensk.

Ste tudi vi spremljali serijo? Kdo je bil vaš ljubljenec? So leta kateremu prizanesla in je danes šarmantnejši? Zapišite svoje mnenje med komentarje!
Z ljubeznijo,
signature

Kaj si misliš o tem?

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Ni še komentarjev. Bodi prvi/a in zapiši svojo misel.

Prejšnji
Stojalo za nakit iz Das mase
Igralci Beverly Hills 90210 takrat in sedaj