Ideja za enodnevni izlet – Lignano Sabbiadoro

Lignano Sabbiadoro

Hemingway je Lignano opisal kot Florida Italije. S tem je verjetno želel opisati 8 km dolgo peščeno plažo,  z množico hotelov in promenado ob morju. Leži na pol poti med Trstom in Benetkami in se širi na polotoku, ki sega v mirno Jadransko morje.

Lignano je predvsem turistično mesto, ki živi med majem in septembrom, izven turistične sezone pa je skoraj da mesto duhov. In mi smo ga obiskali ravno izven sezone, saj smo želeli le družinski izlet ob ne preveliki množici turistov.

Parco ZOO Punta verde

Primarni obisk Lignana je botroval obisk živalskega vrta. Fanta namreč obožujeta živali in ljubljanskega živalskega vrta, smo že nekoliko “siti”, zato smo se tokrat odpravili k sosedom. Iz Kopra smo do Lignana potrebovali  debelo uro in se prvo napotili v ZOO.  Vstopnina je precej zasoljena, saj smo za dva odrasla in dva otroka odšteli kar 50 €.  Živali so dokaj podobne, kot so pri nas, razen kapskega morskega medveda. Podoben je morskemu levu, ampak zganja še boljše vragolije. Fanta se ga nikakor nista mogla nagledati. Predvsem pa je pri njih ni takšna gužva, kot v Ljubljani. ZOO je presenetil tudi s piknik prostorom, kjer se lahko utrujeni obiskovalci nekoliko odpočijejo in nahranijo svoje želodčke. Ta del v Ljubljani nekoliko pogrešam, saj še prazno klopco težko najdem. Nas je pa park razočaral v smislu otroških igral, ker jih namreč ni toliko kot v Ljubljani. Park Punta Verde, ki je svoja vrta odprl leta 1979, se razteza kar na 100.000 m2 površine, v njem pa prebiva 150 različnih vrst živali in kar 1000 živali.

Plaža Lignano Sabbiadoro

Po ogledu živalskega vrta smo se odpravili na “plažo iz zlata”, kot v dobesednem prevodu pomeni Sabbiadoro. “Sabbia” namreč pomeni mivka, “d’oro” pa iz zlata. In mivka v Lignanu je resnično zlata. Ker smo ga obiskali izven sezone, smo lahko brezplačno parkirali zelo blizu plaže in si privoščili dolg sprehod po neskončno dolgi plaži. Fanta sta nabirala školjke, se igrala v neskončnem peskovniku in plezala po kupih mivke. Si pa nikakor ne prestavljam te plaže sredi poletja, ker ni nobene naravne sence in glede na količino dežnikov si lahko prestavljam kako polna mora biti plaža poleti.

Temperature sicer niso bile prav visoke ampak smo kljub temu sezuli čevlje in nekoliko namočili noge v čistem morju. Sprehod, plaža in morje sta nas napolnila z energijo, da bomo lažje počakali na poletje, ki se je letos prehitro poslovilo. Na plaži lahko najdete tudi takšna in drugačna otroška igrala, in med tem, ko otroke pustite na igralih si lahko starši privoščite kavico, ker saj veste, da nikjer ni tako dobra, kot je v Italiji. Po sprehodu pa je obvezno potrebno oditi še na sladoled. No vsaj mi smo šli.

Lignano je na nas pustil dober vtis, tako da ga bomo sigurno še obiskali, ampak tokrat bolj v sezoni saj bi radi šli v Guliverlandijo ali v Aquasplash. Vsi tematski parki obratujejo namreč samo v sezoni. Priporočam pa Lignano vsem za kratek nedeljski izlet tudi izven sezone, sploh pa tistim ki ne prenesejo množice na naši Obali ob vsaki sončni nedelji.

 

Preverite kje pa smo se še potepali.

Z ljubeznijo,
signature

Kaj si misliš o tem?

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Ni še komentarjev. Bodi prvi/a in zapiši svojo misel.

Prejšnji
Knjiga izpod otroških rok – darilo za babico
Ideja za enodnevni izlet – Lignano Sabbiadoro