Dee Kramer dron Slovenija

Dee Kramer, sin avstralskega Slovenca ter fotograf in snemalec, je ob očetovskem dnevu svojemu očetu poklonil prav posebno darilo.

Avstralec Dee Kramer je Slovenijo, ob svojem obisku leta 2015, po dolgem in počez posnel s pomočjo drona. Končni izdelek, nekaj minutni video iz očetove rodne Slovenije, pa je za avstralski očetovski dan poklonil svojemu očetu Marjanu. Najbrž ni potrebno posebej poudariti, da je bil oče nadvse ganjen.

“Slovenija je majhna in ne tako znana dežela. V čast nam je, da smo lahko njene lepote prikazali toliko ljudem. Posnetki iz drona resnično spregovorijo ljudem.” pravi Dee-jeva žena Kath, ob tem, da si je posnetek ogledalo že preko 600.000 ljudi.

Marjan in Dee Kramer

Marjan in Dee Kramer

Dee je bil že od nekdaj fasciniran nad nebom in tako je leta 2000, med šolanjem za pilota, kupil svoj prvi fotoaparat ter se pričel ukvarjati s pokrajinsko fotografijo. Kasneje je strast nadgradil s po meri izdelanim dronom, saj mu je ta omogočil stvari prikazati iz perspektive, ki jo ljudje običajno ne morejo videti. Posnetki so pritegnili veliko pozornosti na socialnih omrežjih, tako je njegova Facebook stran Above Down Under že presegla 7.000 likeov in dosega 500.000 ljudi.

Resnično priporočam, da si vzamete 4 minute časa, posnetek razširite čez cel zaslon, vklopite zvočnike in si tako napolnite dušo. Čeprav se tega prepogosto ne zavedamo in nas na to morajo opozarjati tujci, živimo v resnično lepi deželi…naši Sloveniji.

SLOVENIA

'Slovenia' a tribute to my dad for Fathers day, a short video of his homeland which I was blessed to explore a couple of months back, hope you have a great fathers day in sunny Slovenia 🙂 Marjan Kramer

Objavil/a Kramer Photography dne 6. september 2015

Ker si že tukaj, preberi tudi tole