Piran, sprehodimo se po njegovih ulicah

Piran je sigurno najbolj fotogenično mesto v Sloveniji. Družinsko pa tja redko zahajamo, saj nas res moti parkirni režim v Piranu. Parkirati je namreč potrebno v eni izmed garažnih hiš, kar pa ni ne poceni ne blizu. Sem pa zadnjič, po čistem slučaju odkrila novo parkirišče, ki se nahaja tik nad mestno garažno hišo. Parkirišče je tudi nekoliko cenejše, kot garažna hiša, zato vam svetujem, da avto pustite tukaj. S tega parkirišča imate tudi najboljše izhodišče za raziskovanje mesta Piran.

Mestno obzidje

Najprej obiščite mestno obzidje s katerega lahko opazujete veduto Pirana, ki je res dih jemajoča. Moja fanta sta bila nad njim naravnost očarana. Povedati sem jima morala, vse o vitezih in obzidjih. Potrebno je sicer plačilo vstopnine, ki pa ni pretirana, plačate, pa jo na vrtljivih vratih pred vstopom na obzidje. 

 

Po piranskih ulicah
Razgled z mestnega obzidja

 

Nato se sprehodite okoli cerkve Sv. Jurija, ki se razporostira na hribu nad Tartinijevim. Ne pozabite pogledati navzdol proti morju in se čuditi kje je cerkev sploh postavljena. Nato pa vam svetujem, da se za cerkvijo spustite do morja in potem raziščete še majhne piranske ulice, ki so resnično prečudovite.

 

Po piranskih ulicah
Grafiti
Po piranskih ulicah
Ob morju
Po piranskih ulicah
Rt Madone z morsko deklico
Po piranskih ulicah
Trg prvega maj, kjer so snemali Poletje v školjki

 

Akvarij in Muzej školjk

Za otroke sta vsekakor zanimiva akvarij in Muzej školjk. Akvarij deluje v prostorih stavbe Villa Piranesi, ta pa stoji nekje na sredini piranske rive (med piransko kapitanijo in Tartinijevim trgom). Muzej školjk pa je na drugi strani, tik ob Tartinijevem trgu. Družinski vstopnici v akvarij in muzej znašata po 10 €. V kolikor boste šli v oba, ne pozabite tega omenite, saj vam potem pripada popust. Več o akvariju, pa si preberite tudi tukaj. Na trgu nikakor ne pozabite na našega največjega violinista, nato pa se skozi mestno jedo, odpravite nazaj proti parkirišču.

Po piranskih ulicah
Akvarij
Po piranskih ulicah
Akvarij
Po piranskih ulicah
Čarobni svet školjk
Po piranskih ulicah
Čarobni svet školjk

Na igrala pa lahko mirno pozabite, saj jih v Piranu ne boste našli. Za igrala priporoča, da skočite v Fieso. Trenutno je sicer pešpot Fiesa – Piran zaprta, ko pa deluje, pa sama najrajši parkiram v Fiesi in se ob morju sprehodim do Pirana. Peš pot vam bo vzela približno 15 minut, zato mogoče boljše, da se tja odpravite tudi z avtomobilom. Parkirišče v Fiesi je brezplačno izven sezone. V sezoni pa je plačljivo in na žalost prenatrpano.

Sledite mi lahko tudi na Facebooku in Instagramu

 

Preveri še ostale poti na Obali!

Z ljubeznijo,
signature

Kaj si misliš o tem?

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Ni še komentarjev. Bodi prvi/a in zapiši svojo misel.

Prejšnji
Izola – odkrijte jo s skiroji
Piran, sprehodimo se po njegovih ulicah