Družinski izlet na Cerkniško jezero (foto)

Cerkniško jezero družinski izletCerkniško jezero je eno največjih presihajočih jezer v Evropi in je po svetu zaslovel kot kraj, kjer lahko na istem mestu pasejo živino, orjejo njive, lovijo ribe in se vozijo s čolni. Skozi različne letne čase kaže svoje različne obraze, enega izmed njih smo si ogledali prejšnji vikend, ko smo se podali na družinski izlet na to zasneženo idilo.

Do Cerkniškega jezera se lahko pripeljete po avtocesti in jo zapustite na Uncu. Glavna cesta vas pelje skozi Unec in Rakek, nato prispete v Cerknico. V Cerknici bodite pozorni na tablo za smer proti Dolenjem jezeru in tam tudi zavijte, saj iz neznanega razloga Cerkniško jezero na tej tabli ni navedeno. Po nekaj kilometrih boste tako prispeli do obcestnega parkirišča pri Cerkniškem jezeru, kjer lahko parkirate svoje jeklene konjičke.

Pohod smo nadaljevali po isti cesti naprej. Zasnežena ravnina in drevesa obdana z belo oddejo na obeh straneh ceste, sta ustvarila pravo zimsko idilo. Tišino in blažen mir je le občasno prekinil kateri od zgodnjih pohajačev ali kak Audi in BMW z “LJ” tablicami, ki se je želel zapeljali vse do…no, res ne vem kam. Ker nismo bili prepričani ali smo na pravem mestu smo povprašali domačine, kateri so nam pojasnili, da vsa manjša jezerca v okolici predstavljajo Cerkniško jezero, katerega površina se giblje med 26 in 38 km². V sušnih poletnih mesecih, pogosto pa tudi pozimi, jezero presahne.

Ker je večji del Cerkniškega polja trenutno suho in prekrito s snegom, ponuja obilo možnosti za snežno zabavo. Mi smo ga izkoristili za izdelavo snežakov, kepanje, lovljenje pod zasneženimi drevesi, spoznavanje ledu in drsanje, sprehajanje in uživanje v neokrnjeni naravi. Med tem pa smo pritisnili tudi nekaj spodnjih fotk:

Cerkniško jezero je res fascinantno, pravo čudo narave, in zagotovo se bomo vrnili tudi v kakšnem drugem letnem času. Sploh ker naša dva želita preveriti, če je njihov snežak še vedno tam. 😉

Z ljubeznijo,
signature

Kaj si misliš o tem?

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Ni še komentarjev. Bodi prvi/a in zapiši svojo misel.

Prejšnji
Super simpatične Valentinove voščilnice
Družinski izlet na Cerkniško jezero (foto)