Politika zasebnosti in piškotki

Piškotek je majhna datoteka, ki se shrani na računalniku ob obisku spletne strani. Piškotki vsebujejo različne informacije, ki jih spletna stran prebere, ko jo ponovno obiščete. Uporablja jih večina sodobnih spletnih strani.

Sami po sebi piškotki niso škodljivi, ne vsebujejo virusov ali kakšne drugačne zlonamerne kode in se uporabljajo  za različne namene: za seje (npr. prijavljanje na forume), za košarice v spletnih trgovinah, za prikaz različnih naprednih vsebin na spletni strani(npr. zemljevidi, video), za vodenje statistike obiska strani, za podporo vtičnikom družabnih omrežij, ter tudi za prikazovanje oglasov po meri uporabnika spleta.

Na spletni strani Megamama.si uporabljamo naslednje piškotke:

Obvezni piškotki

To so obvezni piškotki, v katerih se zabeleži vaša izbira ali se strinjate z uporabo posameznih piškotkov ali ne, ter funkcionalnosti komentiranja, katera je osnovni del spletnega mesta.

cc_advertising
cc_analytics
cc_necessary
cc_social
comment_author
comment_author_email
comment_author_url

Piškotki za socialna omrežja in komentiranje

Tovrstni piškotki služijo za interakcijo in povezovanje spletnega mesta s socialnimi omrežji (komentiranje, štetje všečkov, lažje deljenje vsebin ipd.):

“Disqus plug-in” piškotki – napredni način komentiranja objav (več)

Statistika obiska (Google Analytics)

__utma
__utmb
__utmc
__utmt
__utmz
__ga
__gid
sc_is_visitor_unique

Skrbniki strani Megamama.si ne obdelujemo ali shranjujemo natančnih ip naslovov obiskovalcev spletnega mesta.

Piškotki za oglaševanje

Spletno mesto uporablja storitev Google Adsense za prikazovanje oglasov ter storitev Mailmunch za prijavo uporabnikov na prejemanje e-poštnih obvestil. Piškotki, ki se pri tem namestijo, so:

mailmunch_second_pageview
snp_snppopup-welcome3533

Izbris piškotkov

Večina spletnih brskalnikov omogoča izklop piškotkov. Če vas zanima, kako izklopiti piškotke, si oglejte spodnje povezave (glede na to, kateri brskalnik uporabljate):

Če piškotke popolnima izključite, so lahko nekatere možnosti naše spletne strani onemogočene.

Close