Ocena izdelka – rokovnik “Moje leto”

Že nekaj let sem neuspešno iskala rokovnik, ki bi popolnoma ustrezal mojim željam in potrebam, a vsakič se je veselje končalo, ko sem rokovnik prejela domov. Večina jih namreč ni na voljo v fizičnih trgovinah, zato drugega, kakor naročilo na slepo preko spletna, človeku ne preostane. In to je največja napaka vseh “proizvajalcev” oziroma “oblikovalcev” rokovnikov. Če pa sem ga že zagledala kje v kaki trgovini, je bil po navadi zapakiran v tono folije, da si nisem mogla ogledati vsebine. 

Rokovnik “Moje leto”

Tudi letos sem poskusila srečo in se ponovno podala v iskanje najboljšega rokovnika. Malce sem preletela oblikovalce in se potem odločila za rokovnik “Moje leto“, ki ga izdaja blogerka “Z ljubeznijo mama“. Priznati moram, da me je rokovnik precej navdušil, zato sem se tudi odločila, da podam iskreno mnenje in oceno izdelka.

Osnovne značilnosti:

 • slovenski jezik,
 • A5 format,
 • 264 strani,
 • trde platnice,
 • trda vezava ali zlata spirala,
 • zlata elastika in zlatotisk na naslovnici,
 • črno-bel,
 • predalček na zadnji platnici,
 • rokovnik za obdobje enega leta,
 • Moja beležka,
 • nalepke,
 • narejen v Sloveniji.

Plusi 

+ Posameznemu dnevu je v rokovniku namenjena samostojna stran, tako je dovolj prostora za vse moje zapiske in to-do stvari, ki me na določen dan čakajo. 

ROKOVNIK MOJE LETO

+ Obstajata dve različici, datumski in ne-datumski. V kolikor imate radi zapiske urejene po datumih, boste izbrali prvega, če imate rajši zapiske “prosto po Prešernu”, pa lahko posežete po nedatumskem. Izbere tisto različico rokovnika, ki bolj ustreza vašim potrebam. 

+ Dodan ima prostor za tedenski jedilnik in nakupovalni seznam. Jedilnik lahko res do potankosti razdelamo, saj lahko zabeležimo kar 4 obroke. Zame je to kar lepa dodana vrednost, saj si že nekaj časa zapisujem jedilnik, kar mi pomaga pri sestavljanju nakupovalnega seznama, evidentiranje obrokov pa koristi tudi temu, da se jedilnik ne ponavlja prepogosto. Tudi ko mi zmanjka idej za kuharijo, pokukam na seznam.

ROKOVNIK MOJE LETO

+ Rokovnik ima tudi razdelke  Jedilnik, Nakupovalni seznam, Hišna opravila, Čas zame in Čas za družino. Je na ta način sploh možno kaj pozabiti?

+ Rokovnik lahko uporabite tudi kot nekakšen dnevnik in vanj zapisujete posebnosti posameznega dne. “Kaj je bilo ta teden najlepše?”, “Kaj je bilo najtežje?”, “Prelomnice tega tedna”, “Posebne prigode”, “Smešni stavki otrok” ter “Hvaležna sem za…”.
Drobne, na prvi pogled nepomembne dogodke, boste lahko zapisali in tako ohranili spomine za kasnejše čase. Konec leta rokovnik ne bo zgolj zapis kaj vse sem postorila, ampak bo dnevnik družinskega življenja, ki ga bo res lepo prebrati.

+ Beležka. V kolikor kupite rokovnik, v kompletu prejmete tudi beležko, kamor lahko vpisujete svoje dodatne misli ali opravila. Beležka je priročna tudi v takrat, ko s seboj vzamemo manjšo torbico, vseeno pa potrebujemo nekaj, kamor si bomo zapisali kakšno zadevo on-the-go.

ROKOVNIK MOJE LETO

+ Rokovnik si trenutno lahko zagotovite po znižani ceni, za le 14,90 €.

Minusi

Rokovnik je resnično odličen, a kljub temu je nekaj stvari, ki bi ga lahko naredile še boljšega.

Ena poglavitnih stvari, ki jih pri rokovniku pogrešam, je trak za označevanje strani. Sama sicer za to uporabljam samolepilni listek, a bi trak bil dosti bolj praktičen.

Včasih mi zmanjka prostora za dodatne (za)misli izven razdelkov. Rokovnik ima na koncu sicer nekaj dodatnih praznih strani, a vseeno pogrešam še kakšno več.

Nima namenskega mesta za kemični svinčnik, kar bi še povečalo praktičnost rokovnika.

Uporabniška izkušnja

Kot že rečeno, rokovnik me je resnično navdušil. Sedaj ga uporabljam že dober mesec dni in lahko z zagotovostjo trdim,  da mu bom zvesta tudi v prihodnje. Žal mi je le, da spletne strani Z ljubeznijo mama nisem poznala že v nosečnosti, saj ponujajo tudi Nosečniški dnevnik, Dojenčkov dnevnik in Malčkov dnevnik, kateri so nedvomno zastavljeni podobno praktično. Od mame, za mame. 

Ocena

 

 

Z ljubeznijo,
signature

Kaj si misliš o tem?

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Ni še komentarjev. Bodi prvi/a in zapiši svojo misel.

Prejšnji
Skok v Škocjanski zatok
Ocena izdelka – rokovnik “Moje leto”