Nepozabna otroška rojstnodnevna zabava

Fanta sta v začetku maja praznovala svoj 5. rojstni dan. Priznam, da sem ob misli na to potočila solzico, saj imam občutek, da čisto prehitro odraščata. A 5. rojstni dan pa je tudi že obdobje, ko so sklenjena vrtčevska prijateljstva in ožje sorodstvo na rojstnodnevni zabavi ni več dovoljšen zalogaj za mame, ki moramo pripraviti gostijo. Očetje pa bodo, seveda, ves dan trepljani po ramenih, da so res odlično spekli na roštilju.

Letos sem tamalima dvema dala možnost, da se sama odločita kakšno zabavo bosta imela, odločitev pa je padla kot iz topa: gusarsko zabavo!

Organizacija zabave, obenem pa animacija otrok, zahteva ogromno časa in energije, zato sem sprva vse skupaj hotela prepustiti nekomu, ki se s tem ukvarja – torej najeti animatorko. A žal nisem našla nikogar, ki bi nudil vse, kar sta si fanta zamislila, zato ni preostalo drugega, da se zadeve lotim sama.

“Na otoku sredi morja sta živela dva pirata, ki sta svoj zaklad zakopala sredi blata.”

S fantoma sem se že kak mesec pred zabavo pogovorila o njunih željah in idejah glede rojstnega dne. Zaželela sta si gusarske zabave, ki bi vključevala iskanje skritega zaklada, prav tako pa sta si zaželela tudi velik napihljiv grad. Želja se mi je zdela sprejemljiva, zato sem se zapodila na internet v iskanju idej.

Gusarske maske

V dveh večerih sem v miru izdelala rekvizite za gusarske maske. Izdelala sem preveze za oči, gusarske kape, daljnoglede ter meče.

Hrana za lačne gusarje

Za lačna in žejna gusarska grla sem pripravila piratove zobe (kokice), slane kosti (grisine) ter pijačo piratovo kri (malinov sok). V muffine sem zapičila slamice, na katerih je bil napis s fantovima imenoma, ki so predstavljali ladjice ter pripravila mini pizze, ki so bile samotni otoki. Kupila pa sem tudi gusarske serviete, kozarčke in krožnike ter nekaj dodatne dekoracije. Vse skupaj je nakazovalo na to, da smo sredi morja na gusarskem otoku.

Napihljivo igralo

Potrudila sem se in pripravila tudi naloge za igro Lov na skriti zaklad. A stvari se, žal, (skoraj) nikoli ne odvijajo po planih, za kar so bili krivi pri Napihnjenčkih, kjer smo naročili napihljivo igralo. Oh veselje, oh radost! Od trenutka, ko so fantje iz Napihnjenčkov igralo pripeljali, pa vse dokler ga niso prišli razpihniti, otrok nismo niti videli! Napihljivo igralo je otroke zaposlilo za celo popoldne, starši pa smo se lahko v miru družili ter srkali kavice in Radlerje. 

Prisežem, če bi vedela prej, se sploh ne bi trudila z ničimer drugim!

Napihnjenčki

Po spletnem iskanju sem preverila nekaj ponudnikov igral, a nihče ni imel takšne izbire, kot jo imajo pri Napihnjenčkih. Že ob prvem klicu so mi razložili in predstavili vse opcije ter svetovali najboljše igralo za naše število in starost otrok, tako smo najeli igralo JUNGLE, ki je dovolj trpežno in varno tudi za večje, že šolske otroke. Priznam pa, da če bi zabava bila v poletnih mesecih, bi zagotovo najela tistega z vodnim toboganom in bazenčkom. 🙂 Iskrice v očeh in razigranost otrok bi bil greh motiti, zato sem opustila načrt za igro iskanja zaklada in, kar naenkrat, nisem imela več kaj početi. Kar čuden občutek, vam povem. 🙂 Tako sem se lahko posvetila gostom in s kom tudi pokramljala, zato lahko zatrdim, da je bil najem napihljivega igrala zmagovalna odločitev. Tudi cena se mi je zdela sprejemljiva, saj za 99 EUR, kolikor znaša cena celodnevnega najema “Pro” igrala, so otroci dobili 6 ur nepozabne zabave, starši pa nekaj miru. 🙂 Če pa bi si izbrali manjše igralo in/ali ga sami prevzeli ter vrnili, bi bila cena najema še nižja.

Napihnjenčki ali kako pripraviti najboljso zabavo

Napihnjenčki ali kako pripraviti najboljso zabavo

Napihnjenčki ali kako pripraviti najboljso zabavo

Napihnjenčki ali kako pripraviti najboljso zabavo

Napihnjenčki ali kako pripraviti najboljso zabavo

Konec dober vse dobro

Vrhunec zabave naj bi bila seveda torta, a da bi uspeli vse otroke spraviti k mizi in pihati svečke, smo morali napihljivo igralo za nekaj čas izklopiti iz elektrike. To mislim, da je največji dokaz, kako zelo so uživali v igri. Fanta sta bila nad zabavo navdušena in sta rekla, da se niti zabava v igralnici ne da primerjati z našo, zato sem bila resnično zadovoljna z vsem skupaj. Prihodnje leto pa zagotovo ponovimo, mama pa bo imela nekaj več časa zase in ne bo norela že mesec dni pred rojstnim dnevom. 🙂

 

Nekaj več o napihljivem igralu si preberite tukaj!

Z ljubeznijo,
signature

Kaj si misliš o tem?

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Ni še komentarjev. Bodi prvi/a in zapiši svojo misel.

Prejšnji
Ocena izdelka – Napihljivo igralo Napihnjenčki
Nepozabna otroška rojstnodnevna zabava