Ideja za izlet – Motorikpark Gamlitz

Na nek lep in sončen pomladni dan, smo se odločili, da uresničimo idejo, ki sem jo v glavi gojila že nekaj časa, tj. obiskati Motorikpark v avstrijskem Gamlitzu (slo. Gomilnica). Na pot smo se, takoj po zajtrku, odpravili do starega mejnega prehoda Šentilj, nato pa pot nadaljevali do parka, katerega ni težko najti. No, vseeno nam je navigacija malce pomagala. Po prihodu smo parkirali avto na velikem parkirišču pred parkom. Parkirišče je sicer plačljivo, a sam Motorikpark pa je brezplačen.

Motorikpark Gamlitz

Mulca sta se takoj, ko sta zagledala igrala, zapodila na njih in zabava se je pričela. Ker smo v park prispeli zgodaj, smo imeli park na voljo praktično samo za nas. Začeli smo s postajo številka 1, tj. vožnja slaloma med količki.

Motorikpark Gamlitz

Nato smo počasi nadaljevali pot in obiskali večino postaj, ki jih je več kot 30. Postaje so pravo adrenalinsko doživetje za mulce. Nekje pri petih letih lahko rečem, da mulci še niso sposobni, da bi park predelali samostojno. Moja dva sta motorično, kar spretna, pa sta pri nekaterih postajah potrebovala malenkost pomoči.

Motorikpark Gamlitz

Mlajši otroci imajo sicer možnost, da ostanejo samo na “lažjih” postajah ali samo na igralih, vendar se mi zdi bolj smiselno, da z obiskom Motorikparka Gamlitz počakate vsaj do okoli 4-5 leta. Tako bodo otroci in starši imeli največ od obiska parka. 

Motorikpark Gamlitz

Igrala

V Motorikparku Gamlitz najdete vse možne motorične postajo, gugalnice, tobogane, ploščadi za lovljenje ravnotežja in celo zipline imajo. Celoten park je popolnoma narave, saj je večina igral narejenih iz lesa, kar še posebej navdušuje. Postavljen je v okolici dveh umetnih jezer, kjer se lahko v poletni vročini tudi ohladite. Edina težava je, da ni nikakršne sence, zato obisk parka poleti rajši odsvetujem.

Motorikpark Gamlitz

Priporočam pa, da s sabo vzamete piknik dekico in hrano, ter si v parku pripravite pravi mali piknik ob jezeru, saj je prostora več kot dovolj. Mi smo v parku ostali okoli 3 ure, če pa bi imeli s sabo kaj hrane bi ostali še dlje. V parku je sicer priročna kavarna z nekaj hitre hrane, ki pa nam ni ustrezala.

 

 

Motorikpark Gamlitz

 

Motorikpark Gamlitz

 

Motorikpark Gamlitz

 

Motorikpark Gamlitz

 

Motorikpark Gamlitz

 

Motorikpark Gamlitz

 

Motorikpark Gamlitz Motorikpark Gamlitz

 

Motorikpark Gamlitz

 

Motorikpark Gamlitz

Motorikpark Gamlitz je super ideja za enodnevni izlet, kamor se bomo sigurno še vrnili.

 

Sledite mi lahko tudi na Facebooku in Instagramu

Z ljubeznijo,
signature

Kaj si misliš o tem?

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Ni še komentarjev. Bodi prvi/a in zapiši svojo misel.

Prejšnji
Kartice “Zimske iskrice” in izdelava adventnega koledarja
Ideja za izlet – Motorikpark Gamlitz