Ideja za enodnevni izlet v Sloveniji – Mini ZOO land

Vsako leto, ko obiščemo festival Pike Nogavičke v Velenju, se najdlje zadržimo pri Mini ZOO Landu in njihovih živalicah. Videti otroško radost je nekaj najlepšega, zato smo se pred nedavnim odločili kreniti proti Slovenskih Konjicam na obisk v njihov zoo. 

Mini ZOO Land Slovenske Konjice

Po prihodu smo najprej kupili hrano za živali in se odpravili do kozic. Otroka sta bila navdušena nad njimi, jih božala in nahranila, sama pa sem se skušala spoprijateljiti z lamo. Malenkost sem sicer cvikala, da me ne bi pozdravila s kakšnim pljuncem, a izgleda, da je bila simpatičnost obojestranska. 😉

Mini ZOO Land

Mini ZOO Land

Mini ZOO Land

Mini ZOO Land

Naslednja postaja sta bili zabavni papigi Ari, ki veselo čebljata vsaka s svojega droga. Seveda smo nahranili tudi njiju, a mali lisički sta mi na vsak način želeli iz roke izpuliti celotno vrečko s hrano, saj nista bili zadovoljni z zgolj enim arašidom. Ker jima to ni uspelo, sta se začeli jeziti vsaka po svoje, mi pa smo se zgolj na ves glas smejali njunemu godrnjanju. 🙂

Mini ZOO Land

Mini ZOO Land

Igrala

Fanta sta kmalu za tem zagledala gusarsko ladjo in odhitela nanjo, jaz pa se zleknila v ležalnik, srkala kavo in ju opazovala, kako divjata sem ter tja. Uživala sta pri spuščanju po zipline-u, se gugala v košari ter plezala in tekala po ladjah, našla pa tudi podmornico, smrtno glavo in okostje. Vsakih 5 minut sta pritekla k meni in kričala: “Mama, mama, pridi to pogledat!” Nisem se pustila motiti in sem raje uživala v ležalniku ter se predajala sončku.

Mini ZOO Land

Mini ZOO Land

Mini ZOO Land

Mini ZOO Land

Mini ZOO Land

Mini ZOO Land

Živali

Ko sta se zdivjala na igralih, smo krenili naprej z ogledom še preostalih živali. Jaz sicer nekoliko manj, a otroka sta bila navdušena nad krokodil in kačami, videli pa smo tudi vietnamskega prašiča, pava, sovo in še kup drugih živali. Obvezen je bil seveda tudi postanek pri surikatah z mladički. Če pa to ni najbolj luškana živalica na tem planetu!

Mini ZOO Land

Mini ZOO Land

Jahanje konjičkov

Za konec smo si privoščili še ježo konjev. Še pred nedavnim sta premagala strah, sedaj pa sta čisto navdušena!

Mini ZOO Land

Mini ZOO Land

Izlet v Mini ZOO Land je bil zadetek v polno, saj sta otroka neizmerno uživala in o izletu govorila še dolgo po tem. Bil je naš prvi obisk, zagotovo pa ne zadnji! 

 

Sledite mi lahko tudi na Facebooku in Instagramu

Z ljubeznijo,
signature

Kaj si misliš o tem?

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Ni še komentarjev. Bodi prvi/a in zapiši svojo misel.

Prejšnji
Darilo za babico, ki ji bo ogrelo srce
Ideja za enodnevni izlet v Sloveniji – Mini ZOO land