Ideja za enodnevni izletDinopark Funtana Poreč

V sredo smo se odpravili na izlet v Dinopark Funtana v Poreč na Hrvaškem. Fanta sta že nekaj časa navdušena nad dinozavri, zato sva se z možem odločila, da ju presenetiva. Fantoma nisva povedala ničesar drugega, kot to, da gremo na izlet. Vožnjo do Poreča smo preživeli s prebiranjem knjigic, seveda o dinozavrih. Ko smo se počasi približevali Funtani sta fanta opazila prve table z dinozavri in vzklikala: “Mama, mama ‘lej dinozavri! Kaj lahko gremo to pogledat?” Z možem sva se zgolj nasmehnila in pritrdila, saj presenečenja ni bilo več smiselno skrivati.

Dinopark Funtana Poreč

Dinopark Funtana svoja vrata odpre ob 10h in to je bila tudi približna ura našega prihoda in parkirali na velikem parkirišču pred parkom. Na blagajni smo prejeli zemljevid z vsemi potmi in atrakcijami ter se podali na pot po pradavnini.

Skozi celotni Dinopark vodijo lesene steze, ki te vodijo od enega dinozavra do naslednjega. Park je res lično urejen in vzdrževan, a najbolj pa seveda navdušijo dinozavri v naravni velikosti. Najbolj fino pa je, da večji del dinozavrov ima gumb za aktivacijo, ki povzroči, da se dinozaver premika. Lahko si predstavljate, kaj to pomeni za otroke? Naša dva sta aktivirala čisto vsakega. Če pa je bilo pred katerim dinozavrom preveč otrok, sta potrpežljivo počakala,da sta lahko pritisnila gumb. 🙂

Dinopark Funtana Poreč

Dinopark Funtana Poreč

Dinopark Funtana Poreč

Vlakec smrti

Sprehod v senci borovcev res prija in je prijetna osvežitev v poletnih dneh, zato večurno sprehajanje po parku ni nikakršen napor. Kljub temu smo bili presrečni, ko smo sredi parka zagledali “Fossil bar”, kjer smo se na hitro nekoliko odpočili in okrepčali. Medtem, ko sta mama in tata spila zasluženo kavico, sta se mulca igrala v peskovniku in odkrivala ter kopala fosile. Res zanimivo, na kaj vse so se snovalci parka spomnili. Po počitku smo se podali na otroški vlakec smrti oz. Dragon Coaster in tam, na veliko željo fantov, opravili kar lepo število voženj. Še dobro, da je le-to neomejeno. 🙂

Zabaviščni park

Ko sva fanta uspela prepričati, da imajo v parku še mnogo ostalih zabavnih stvari kakor vlakec, smo se odpravili naprej. Ogledali smo si še ostale dinozavre, jih nekaj tudi zajahali in se fotografirali ter se odpravili do zabaviščnega dela parka. Vlakci, vrtiljaki, trampolini, igrišče in vse ostalo je otroka naravnost navdušilo in zabavalo, naju z možem pa tudi, saj sva posedala v senci borovcev, srkala hladno pijačo in pritiskala gumb, da sta mulca še naprej ostajala na vrtiljakih. V Dinoparku starši namreč sami upravljajo in aktivirajo igrala.

Dinopark Funtana Poreč

Mini ZOO

Hvala Bogu je v bližini vseh teh magičnih igral tudi mini živalski vrt, saj bi otroka v nasprotnem primeru težko spravili od igral. Mini kozice in konjički so ju čisto premamile, saj živali naravnost obožujeta. Tam smo prebili debelo uro, saj so ju kozice čisto zabavale, pa še ponija sta jahala.

Dinopark Funtana Poreč

Dinopark Funtana Poreč

Dinopark Funtana Poreč

Dinopark Funtana Poreč

Dinopark Funtana Poreč

Cirkus

Dino park premore tudi show areno, kjer so večkrat dnevno cirkuške predstave, notri pa se nahajajo tudi restavracije, dino kino in otroška igralnica. Ogledali smo si akrobatsko predstavo ob 14h, katera je bila vrhunska, a nam je bilo kar nekoliko žal, da smo zamudili predstavo z dinozavri. To si bomo ogledali prihodnjič.

V parku seveda ne manjka niti kulinarike, saj je tam tudi velika restavracija, kjer si lahko v miru privoščite kosilo, za ljubitelje hitre hrane pa je tam tudi McDinos.

Dinopark Funtana nas je popolnoma navdušil in zato ga priporočam vsakemu. Tudi tistim, katerih otroci še niso navdušeni nad dinozavri, po obisku parka pa bodo zagotovo postali. 

 

Sledite mi lahko tudi na Facebooku in Instagramu

Z ljubeznijo,
signature

Kaj si misliš o tem?

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Ni še komentarjev. Bodi prvi/a in zapiši svojo misel.

Prejšnji
ODGOVOR – Zakaj na blogu ne izpostavljam otrok?
Ideja za enodnevni izlet – Dinopark Funtana Poreč