“Doječe boginje” – čudoviti fotografski projekt

Fotografinja Ivette Ivens, s svojim projektom “Breastfeeding Goddesses” (Doječe boginje), želi doseči splošno sprejemanje dojenja. Za to jo je vzpodbudila osebna izkušnja.

Idejo sem dobila po tem, ko sem objavilo svojo fotografijo med dojenjem sina. Število negativnih komentarjev pod fotografijo je bilo ogromno. Nisem mogla verjeti, kako je lahko nekaj tako lepega in naravnega, bilo sprejeto na tak grozen način! Namesto umika sem se odločila svojo jezo spreobrniti v fotografski projekt, ki bi podobo dojenja normaliziral.

Ivette Ivens - Breastfeeding Goddesses photography project

Fotografije so, da je nedolžnost in naravnost dojenja še dodatno izpostaviljena, večinoma posnete v naravi. S projektom je Ivette med drugim spoznala, kako težko je modernim in delovnim materam, saj današnji tempo življenja dojenju ne prizanaša:

Verjamem, da več ljudi bo videlo ta projekt, bolje bodo razumeli naravnost dojenja in doumeli, da to ni nekaj, česar bi se sramovali. Moje fotografije prikazujejo dojenje na zelo nežen, a sporočilno močan način. Ko sem projekt začela, sem spoznala, da za veliko mater dojenje ni enostavno in rutinsko, vsakodnevno morajo vlagati ogromno napora. Fotografirala sem doječe matere z diabetesom ter takšne, ki jim delovni tempo dojenja ne omogoča. Za nekatere je resnično težko.

 

Kakšno pa je vaše stališče do dojenja? Mislite, da je dovolj dobro sprejeto, ali pa se morda zdi, da obstaja odklon? Napišite svoje mnenje v komentar!

Ti je bil prispevek všeč? Zagotovo te bo zanimalo tudi: Otroštvo “unplugged” – fotografije Niki Boon

Z ljubeznijo,
signature

Kaj si misliš o tem?

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Ni še komentarjev. Bodi prvi/a in zapiši svojo misel.

Prejšnji
Kateri lepotni triki resnično delujejo?
“Doječe boginje” – čudoviti fotografski projekt